Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Odborná informační báze

«»
Přípona
.docx
Typ
semestrální práce
Stažené
0 x
Velikost
2,9 MB
Jazyk
český
ID projektu
10716
Poslední úprava
28.08.2017
Zobrazeno
696 x
Autor:
aladeen
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Tato informační báze je zaměřena na čtyři odborná témata - Trendy v podnikání, Síťové podnikání, Faktory růstu v podniku a Modely podnikání. Pro každé toto téma bude zpracován základní výčet dostupných zdrojů, které zahrnují nebo se ve svém obsahu věnují těmto problematikám.
Cílem této informační báze a jejím smyslem je nalézt informace, které by mohly čtenářům, studentům, zájemcům a dalším přiblížit obsah dané problematiky. Zdroje, které se budou týkat prvního tématu, budou zaměřeny na globalizaci, která je v současnosti jednou z největších příčin veškerých změn nejen v podnikání. Dále bude věnována pozornost trendům, které se v souvislosti s globalizací vytvářejí. Pro druhé téma Síťové podnikání budou představovány zdroje, které budou tento druh podnikání definovat a budou vysvětlovat jeho výhody. Zdroje třetího tématu zahrnujícího růstové faktory podnikání budou zaměřeny především na potřeby inovací, výzkumu a vývoje, zvyšování konkurenceschopnosti a dalších faktorů, které do podniku přinášejí změnu potřebnou k přežití v dnešním tržním prostředí. V poslední části zaměřené na téma Modely v podnikání budou představeny zdroje zaměřené na jednotlivé typy modelů podnikání, které opět budou zahrnovat mimo jiné potřebu změny, růstu a inovací. Některé z uvedených zdrojů, především výroční zprávy firem, budou využity v semestrální práci na téma Růstové faktory.
Informační báze má celkem pět hlavních částí. První čtyři části jsou věnovány vždy jednomu z výše zmíněných témat. Pro každé téma jsou zpracovány zdroje z oblasti knižních publikací, časopisů, internetových zdrojů a jsou zde uvedeny výroční zprávy firem či jiné firemní dokumenty, které mají s daným tématem něco společného. Každá z těchto podskupin dále obsahuje jak české tak zahraniční zdroje. V poslední části jsou pak zpracovány tři anotace, vždy pro jednu podskupinu jedna. V závěru práce jsou pak uvedeny přílohy, které zahrnují některé úvodní strany zde jmenovaných knižních publikací, úvodní strany vybraných časopisů a také obsah článku, který byl vybrán do jedné z anotací.

Klíčová slova:

podnikání

informační báze

faktory růstu

modely v podnikání

firemní materiály

časopisy



Obsah:
  • 1. Úvod 2
    2. Informační báze 3
    2.1. Trendy v podnikání 3
    2.1.1. Část A - knižní publikace 3
    2.1.2. Část B - časopisy 3
    2.1.3. Část C - internetové zdroje 3
    2.1.4. Část D - Firemní dokumenty 4
    2.2. Síťové podnikání 5
    2.2.1. Část A - knižní publikace 5
    2.2.2. Část B - časopisy 5
    2.2.3. Část C - internetové zdroje 5
    2.2.4. Část D - Firemní dokumenty 6
    2.3. Faktory růstu v podniku 7
    2.3.1. Část A - knižní publikace 7
    2.3.2. Část B - časopisy 7
    2.3.3. Část C - internetové zdroje 7
    2.3.4. Část D - Firemní materiály 8
    2.4. Modely v podnikání 9
    2.4.1. Část A - knižní publikace 9
    2.4.2. Část B - časopisy 9
    2.4.3. Část C - internetové zdroje 9
    2.4.4. Část D - Firemní materiály 10
    3. Anotace k vybraným pramenům 11
    3.1. Knižní publikace 11
    3.2. Časopis 12
    3.3. Internetový zdroj 13
    4. Závěr 14
    Přílohy 1