Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Expertíza uplatnění dobré praxe při práci se seniory v ČR

«»
Přípona
.docx
Typ
semestrální práce
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
12036
Poslední úprava
07.05.2018
Zobrazeno
1 068 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pro svůj semestrální úkol jsem se rozhodl podniknout šetření u jednoho brněnských poskytovatelů služeb pro seniory, a sice v Domově pro seniory, na ulici Podpěrova. Domov pro seniory vykonává služby nejen pro městskou část, ve které sídlí, tedy Brno- Řečkovice, ale také pro klienty ze zbylých městských částí a v posledních pěti letech nejsou výjimkou ani klienti, kteří mají místo trvalého bydliště uvedené mimo město Brno.

Důvodem proč jsem si vybral zrovna tohoto zřizovatele služeb pro seniory spočíval v doporučení mé známé, která mě ujistila o ochotě i vstřícnosti personálu.
Právě popisovaná ochota personálu se projevila i při sjednávání schůzky. Dne 7.5. jsem zavolal paní JUDr. Vlastě Hrabcové, která je ředitelkou domova. Otázka zněla, zda bych nemohl v následujících dnech přijít do domova na konzultaci. Paní Hrabcová, ač byla zaskočena mým urgentním požadavkem a prosbou setkat se hned v následujících dnech po telefonátu, neváhala a bez jakýchkoli problémů a pochybností mi nabídla, že se mohu dostavit hned následující den v dopoledních hodinách na návštěvu. Druhý den jsem tedy dorazil na onu domluvenou schůzku, ale co se nestalo, paní ředitelka v domově vůbec nebyla. K nalezení nebyly ani sociální pracovnice, které jak mi bylo vysvětleno, vyplácely zrovna klientům domova kapesné. Musel jsem tedy začít rychle jednat a shánět v domově někoho, kdo bude ochotný se mnou udělat krátký rozhovor a stane se mojí novou kontaktní osobou. Po chvilce „nahánění“ personálu se tato osoba nakonec našla. Tímto bych chtěl velmi poděkovat Bc. Heleně Machulové, pracovnici v sociálních službách, mající na starosti volnočasové aktivity klientů domova. Paní Machulová, ač evidentně měla plné ruce práce s klienty, věnovala mi svůj čas na rozhovor s úsměvem na tváři, během kterého zodpověděla všechny moje dotazy.

Klíčová slova:

zdravotnická péče

denní služby

terapie

tělesná výchova

aktivizační program



Obsah:
  • Úvod
    Kapitola 1
    Centrum denních služeb
    Kapitola 2
    Kapitola 3
    Použité zdroje

Zdroje:
  • Atchley, R. Aging and Society. In Morgan L. , S. (eds.) . Aging: The Social Kontext. London: Sage
  • Bernard, M. R. , Philips, J. Critical issues in social work with older people. Palgrave, London, 2009.
  • Kalvach, Z. et al. Geriatrie a gerontologie. Praha Grada, 2004.
  • Hrabcová V. Zpráva o činnosti za rok 2011, 2012. Brno
  • Poznámky z předmětu Služby pro seniory, jaro 2013