Výroba lihu z obilovin
		
      
            
       
      
            
       «»
      
            
      
      «»
     
		
		
 
		
		
		
		Popis:
		Pro výrobu lihu se používá jako základní surovina obilní šrot. Ten je dopravován ze šrotovny sila do zásobníku, umístěného na tenzometrických vahách. Ze zásobníku se šrot dopravuje do vystíracího přístroje a následně stéká do zapařovací kádě, ve které se zápara ohřívá na stanovenou teplotu a dochází ke zmazovatění přidáním Termamylu. Káď má míchadlo a je ohřívána vstupem přímé páry. Po ohřátí je zápara přečerpána do zcukřující kadě, kde je ochlazena, zcukřena a přečerpána do jedné ze čtyř kvasných kádí. Lihovar má výkonnost 10 000 l abs alkoholu za den. Jako jemný líh ( obsah ethanolu 95,7 % ) je možno odebírat 9 400 l za den, zbytek 1080 l/den je líh pro technické použití. Výchozí surovinou je obilí. Výpalky, které vznikají jako odpad ze záparové komory je možno využívat v zemědělství jako přídavek do objemných krmiv.
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  technologie výroby
		  		  produkty
		  		  suroviny
		  		  fermentace
		  		  spotřeba surovin
		  		  destilace
		  		  rafinace
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Popis technologie výroby
 Příjem surovin a příprava zápary
 Fermentace
 Destilace a rafinace
 Skladování lihu
 Specifikace produktů a surovin
 Lihovar o kapacitě 10 000 l abs. alkoholu za den
 Spotřeby surovin
 Požadovaná jakost surovin
 Spotřeba pomocných látek
 Informativní spotřeba vody a el. energie
 Strojně - technologický popis (technika)
 Příjem obilí a kontinuální příprava zápary
 Fermentace
 Destilace a rafinace
 Skladování lihu
 Potrubní rozvody
 Elektroinstalace
 Tlakovzdušná stanice
 Vodní hospodářství
 Výroba bezvodého lihu
 Kotelna - plynová
 Sanitační stanice
 Blokové schéma s popisem jednotlivých skupin
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.