Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
		
      
            
       
      
            
       «»
      
            
      
      «»
     
		
		
 
		
		
		
		Popis:
		Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
Sušárna musí odpovídat:
- vlastnostem sušených potravin,
- způsobu sušení
- postupu (řádu) sušení
Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
V potravinářství je druh používané sušárny ovlivněn také provozními požadavky:
- sezónní charakter provozu, odpovídající sezónnosti sklizně sušených potravin;
- značně rozdílné fyzikálně-mechanické vlastnosti jednotlivých skupin sušených potravin (zrniny, mléko a pod.);
- většina sušených potravin má vysokou vlhkost, z čehož plynou vysoké požadavky na výkonnost sušáren tj. množství odpařené vlhkosti za jednotku času;
- z ekonomiky sušení plyne požadavek co nejnižších nákladů sušení, zejména provozních nákladů.
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  sušáren potravin
		  		  potenciální energie
		  		  klasifikace
		  		  ovoce
		  		  sušený materiál
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Rozdělení, druhy a charakteristiky sušáren potravin
 Klasifikace způsobů sušení a druhu sušáren
 Sušárny se sušením materiálu bez nebo za občasného pohybu
 Sušárny s pohybem sušeného materiálu vlivem jeho potenciální energie
 Sušárny s pohybem sušeného materiálu vyvolaným kinetickou energií sušícího média
 Sušárny s mechanickou dopravou sušeného materiálu sušícím prostorem
 Sušárny s otáčejícím se sušícím prostorem
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.