Čištění a šrotování sladu
		
		
		
		Popis:
		Varní zpracování
Cílem varního zpracování je převést za pomoci enzymů extraktivní látky sladu do roztoku, získaný extraktivní roztok sladiny oddělit s minimálními ztrátami od nerozpustných zbytků sladového zrna, tj. od mláta, a povařením sladiny s chmelem produkt ohořčit a tepelně stabilizovat. Získaná mladina je po odloučení kalů a ochlazení připravena pro kvasný proces.
Varní zpracování
• při varním zpracování se využívá celá řada
- fyzikálních,
- chemických
- a biochemických pochodů.
Jejich vhodné řízení je předpokladem pro dosažení požadované kvality mladiny a hospodárnosti výroby.
Sled výrobních operací při výrobě mladiny shrnut do tabulky (tab. 13-1).
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  vaření
		  		  zpracování
		  		  přijmová linka
		  		  skladování
		  		  šrotování
		  		  šrotovník
		  		  mlýn
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- VArní zpracování
 Příjmová linka sladu
 Teorie šrotování sladu
 Šrotování sladů s různým rozluštěním
 Zařízení šrotovny
 Skladování, doprava, čištění a vážení sladu
 Šrotovníky pro suché šrotování
 Dvouválcový šrotovník
 Čtyřválcový šrotovník
 Šestiválcový šrotovník
 VÁlce šrotovníků
 Kondicionovací šnek pro kondicionování párou
 Kondicionovací šnek a výdržník pro kondicionování rozstřikem vody
 Kladívkový mlýn
 Zásobník sladového šrotu
 Šrotovníky pro šrot kondicionovaný máčením
 Šrotovníky pro mokré šrotování
 Praxe šrotování
 Kontrola šrotování
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.