Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Vypracované otázky ke zkoušce z předmětu Komunikační systémy BOM

«»
Přípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stažené
3 x
Velikost
4,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
12389
Poslední úprava
09.07.2018
Zobrazeno
837 x
Autor:
snoopydogg
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1 Informační podpora řízení. Procesy řízení. Zdroje zpráv. Telekomunikace. Dokumentace spojení v bezpečnostních sborech

Procesy řízení
Administrativní proces řízení - podporuje vyřizování běžných každodenních rutinních činností administrativního charakteru. Procesy bývají dobře strukturované, jednoduché, pouze s malým počtem alternativních možností a obvykle spojené s formuláři nebo jinými dokumenty.
Účastníkem - většinou ale pouze příležitostným - může být téměř každý v organizaci. Není požadována vysoká průchodnost ale spíše vysoká dostupnost. Příklady takovéhoto procesu jsou vystavení objednávky, registrace vozidla, vyřízení reklamace apod.
Ad hoc proces řízení - představuje procesy, jejichž průběh není předem popsán ani standardizován. Tyto procesy jsou většinou unikátní, definované samotnými účastníky v okamžiku potřeby, důležitá je tak snadná definovatelnost a dynamická modifikovatelnost procesu, nevyžaduje se vysoká průchodnost. Celý proces je jedinečný, účastník se ale podílí na řadě podobných opakovatelných podprocesů. Příkladem ad hoc procesu například vyřízení nestandardní reklamace.

Klíčová slova:

informační podpora

informační audit

bezpečnostní organizace

digitální modulace

datové sítě



Obsah:
  • 1 Informační podpora řízení. Procesy řízení. Zdroje zpráv. Telekomunikace. Dokumentace spojení v bezpečnostních sborech
    2 Základní pojmy komunikační techniky. Kritické informační potřeby. Přenosový kanál.
    3 Teorie informace - pojem, množství, východiska, vlastnosti a systémový management. Speciální management a jeho funkce. Druhy číselných soustav.
    4 Tok informací v podniku. Oborové zdroje informačního managementu. Druhy radiového provozu. Antény pro dlouhé a střední vlny.
    5 Informační audit v bezpečnostních sborech. Atributy informačních technologií. Pravidla radiokomunikace.
    6 Specifika činností bezpečnostních organizací. Druhy antén, kabelů a možnosti připojení. Vlastnosti a charakteristiky dipólu.
    7 Role a působnost informačního manažera. Typy rozhodovacích procesů. Informace pro rozhodování informačního manažera v bezpečnostních složkách. Antény mobilních sítí GSM.
    8 Přenosové systémy. Přenosová média. Druhy telefonií. Rádiová přenosová cesta. Funkce a druhy převaděčů. Strukturovaná kabeláž.
    9 Datová síť. Buňková radiová síť. Spektrum radových frekvencí. Postavení informačního manažera v organizačních strukturách bezpečnostních sborů.
    10 Základní pojmy elektromagnetického vlnění a šíření rádiových vln. Vysílače - blokové schéma, klasifikace, vlastnosti, ladění
    11 Rádiové přenosové cesty, eliminace útlumu, radiové prostředky. Přijímače - blokové schéma, technické parametry (zkreslení, selektivita, citlivost,…)
    12 Druhy modulací, princip amplitudové modulace, příklad a funkce obvodu pro demodulaci AM signálu. Druhy provozu a využití v bezpečnostních sborech.
    13 Digitální modulace - vzorkování a kvantování, hierarchie digitálních přenosových sítí, příklady využití u bezpečnostních složek.
    14 Způsoby komunikace v datových sítích. ISDN služby. IP telefonie. Informační systémy policie.
    15 Klasifikace informačních systémů státní správy, vězeňské služby a informačních systémů v působnosti MV.
    16 Informační management v podmínkách NATO a AČR. Podpůrný geografický a meteorologický systém.
    17 Informační systémy pro krizové řízení. Konzultační činnost v oblasti informačního managementu. Rozhodovací proces manažera v ozbrojených složkách.