Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Otázky ke předmětu Technický úsek hotelu

«»
Přípona
.zip
Typ
vypracované otázky
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
2607
Poslední úprava
17.12.2013
Zobrazeno
1 361 x
Autor:
keepcup
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Postavení technického úseku z hlediska ekonomického
Technický úsek hotelu je NÁKLADOVÝM STŘEDISKEM HOTELU

Postavení technického úseku z hlediska obchodního
Technický úsek hotelu je TVŮRCEM PROSTŘEDÍ A DOJMŮ PRO HOSTY

Spolupráce technického úseku s ostatními útvary hotelu
Sebelepší vedoucí technického útvaru není schopen zajistit spolehlivý chod všech technických zařízení, pokud by nespolupracoval systematicky a účinně s ostatními vedoucími útvarů a vnitropodnikových středisek. Nezbytnou podmínkou je odpovídající komunikace s vedoucími jednotlivých středisek tak, aby byla zajištěna včasná prevence poruch a údržba zařízení.
Pracovníci tech. úseku hotelu, nápně jejich práce
K zajištění spolehlivého a bezpečného chodu technického zařízení hotelu je potřeba dokonalá znalost specifik instalovaného technického zařízení a znalost právních a ostatních předpisů vztahujících se k provozu uvedeného technického zařízení a včetně znalosti jeho běžné údržby. Tuto činnost zpravidla koordinuje vedoucí technického úseku, který současně může zastávat funkci energetika, resp. vedoucího údržby. Ve větších hotelech je vedoucímu technického úseku podřízen vedoucí údržby (má pak na starost jednotlivé údržbáře) a technický pracovník
vedoucí technického úseku - zajištění pokud možno bezporuchového chodu technického zařízení, pravidelných kontrol a revizí dle platné legislativy, údržby a periodických i průběžných oprav

Klíčová slova:

hotel

technický úsek

revizie

údržba

oprava



Obsah:
  • 1. Charakteristika technického úseku hotelu a postavení úseku ve vztahu k celému provozu hotelu
    2.Poslání a hlavní úkoly technického úseku, specifikace činností technického úseku, jeho
    kompetence a odpovědnosti
    3.Základní principy a postupy při výstavbě nebo rekonstrukci hotelu a restauračního provozu
    4.Základní členění projektové dokumentace, její účely, postupy při vyřizování realizace stavby
    5.Účastníci stavebních řízení, dotčené orgány a organizace při stavebním řízení, územní
    dokumentace pro výstavbu, postupy při stavebním řízení
    ...
    ...
    ...
    31. Vybavení provozů chladící technikou, regulace a řízení systému dle sortimentní struktury ve
    skladech, stavební materiály používané k udržování požadovaných teplot ve skladech,
    přípravnách a provozech
    32. Skladování s přeprava stravy a polotovarů, technické prostředky pro přepravu a regeneraci
    33. Dispozice kuchyňských provozů - typy ustavení, technologie přípravy a výdeje, technické
    parametry zařízení ve vztahu k objemu výroby pokrmů a časového snímku přípravy,
    pomocné technické prostředky v kuchyních - příruční stroje zařízení, stroje a zařízení pro
    přípravu pokrmů v kuchyni
    34. Zákonné předpisy pro provoz a skladování potravin, aplikace a způsoby dodržování
    norem, hygienické požadavky na provoz skladů, přípraven a kuchyní
    7.Postupy zpracování dokumentace pro výstavbu, hlediska, kompetence při zpracování,
    stavební dozor, autorský dozor, náležitosti dokumentace a rozsah zpracování, doklady ke
    zpracování a stavebnímu řízení