Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Výroba cukrovinek

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9079
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
628 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Oddíl 4 cukrářské výrobky a těsta
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) cukrářské výrobky výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou po tepelné úpravě dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce.


Podle vyhlášky 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony.
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) cukrovinkami-potravinami jiné než čokolády a čokoládové bonbony, jejichž základní složku tvoří přírodní nebo náhradní sladidla a další složky, jimiž mohou být i kakaové součásti nebo čokoláda, a které nesplňují požadavky na čokoládu nebo čokoládové bombony,
b) karamelami-cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité, míry žvýkavé, s různou příchutí,
c) dražé-cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami, s nábalem zejména cukru,
d) želé -cukrovinky s konzistencí gelu, vzniklou přídavkem želírujících látek, zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,

Klíčová slova:

cukrovinky

kandyty

karamely

želé

čokoláda

amorfní cukrovinky



Obsah:
  • Cukrovinky
    Amorfní cukrovinky (nekrystalické)
    Kandyty
    Karamely
    Želé
    Krystalické cukrovinky
    Čokoláda
    Čokoláda tabulková
    Čokoládové cukrovinky