Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Vypracované pojmy do předmětu Ochrana přírody a krajiny

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
11686
Poslední úprava
05.03.2018
Zobrazeno
734 x
Autor:
ellis.m
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
AEWA - Dohoda o ochraně africko-euroasijských stěhovavých vodních ptáků. Předmětem ochrany jsou vodní ptáci a jejich stanoviště, resp. místa tahových zastávek, zimoviště, místa využívaná ptáky k pelichání apod., a to v celé oblasti jejich migrace s cílem zachování biologické rozmanitosti druhů.
Agroenvironmentální opatření (AEKO) - jsou doprovodným nástrojem Společné zemědělské politiky EU.
Programy podporují zemědělské metody šetrné k životnímu prostředí, které jsou nad rámec stanovený zákonem.
Zemědělec do nich vstupuje dobrovolně a tudíž se jedná o dobrovolnou dohodu mezi zemědělcem a státem s finanční podporou.
Allelopatie - jeden organismus (inhibitor) ovlivňuje negativně druhý organismus (amenzál) svými chemickými látkami, které vypouští do prostředí
AOPK ČR - Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky. Je specializovaná organizační složka České republiky, která zajišťuje odbornou i praktickou péči o přírodu, zejména o chráněné krajinné oblasti, maloplošná chráněná území a ptačí oblasti.
Archeofyt - zavlečeny od počátku neolitu do r. 1500. Dnes se jedná převážně o polní plevele nebo druhy post-invazní, tj. druhy, které se šířily, ale dnes jsou na ústupu. Je nepůvodní druh rostliny, který se do míst nynějšího výskytu dostal úmyslně nebo neúmyslně v období od počátku neolitu (od doby začínajícího zemědělství) do začátku novověku (objevení Ameriky r. 1492). Například kopřiva, mák vlčí.

Klíčová slova:

pojmy

ochrana přírody a krajiny

slovník

ekologie

allelopatie

bonnská úmluva