Popis:
		Voda v potravinářském průmyslu
- surovina - při potřebě do výrobků, i na sanitaci
- produkt - odpadní voda, šťáva v mase
- to samé u vzduchu - surovina - při chlazení MV
- produkt - sousedovi to voní
Voda
- pitná - všude v čisté části
- teplá užitková voda TUV- je to pitná voda, ale nesplňuje jeden parametr = teplotu (teplá pitná voda)
- technická voda - na umývání nádvoří, auta, ložná korba pro prasata, technická pára (nesmí přijít do kontaktu s potravinami, ale budu s ní ohřívat), na chlazení zařízení
- odpadní voda - produkt, vše co odtéká ven z podniku, ptát se takto na otázku složení - jakou odpadní voda? z jatek. Z čisté nebo nečisté části?
- nečistá část - dřevěně úlomky, štětiny - to co přivezeme s prasaty, krev, kusy vykrvovacího pletiva do vykolení 
- čistá část - tuk, sůl z láku po částech, aby jsme dodrželi kanalizační řád, který nám určuje složení odpadní vody
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  potravinářský průmysl
		  		  hygienické limity
		  		  odpadní vody
		  		  úprava
		  		  čištění
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Voda v potravinářském průmyslu
 Voda
 Hygienické limity pitné vody MZd ČR (vyhl. 252/2004)
 Odpadní vody
 Specifikace odpadních vod
 Úpravy odpadních vod
 Čištění odpadních vod