Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Studijní materiál k předmětu Nakládání s odpady

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
4,0 MB
Jazyk
český
ID projektu
10136
Poslední úprava
10.04.2017
Zobrazeno
748 x
Autor:
kungs
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Základní pojmy

Zákon o odpadech č.106/2005 Sb.: Stanoví v souladu s právem Evropských společenství pravidla pro nakládání s odpady (kromě výjimek v něm stanovených)
Odpad: Podle výše zmíněného Zákona o odpadech, je odpad „každá movitá věc, které se osoba zbavuje nebo má úmysl se jí zbavit a přísluší do některé ze skupin odpadů uvedených v příloze č. 1 k tomuto zákonu“.
Nebezpečný odpad: Odpad uvedený v Seznamu nebezpečných odpadů uvedeném v prováděcím právním předpise a jakýkoliv jiný odpad vykazující jednu nebo více nebezpečných vlastností uvedených v příloze č. 2 k tomuto zákonu.
Komunální odpad: Veškerý odpad vznikající na území obce při činnosti fyzických osob a který je uveden jako komunální odpad v prováděcím právním předpisu s výjimkou odpadů vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání.
Odpadové hospodářství: Činnost zaměřená na předcházení vzniku odpadů, na nakládání s odpady a na následnou péči o místo, kde jsou odpady trvale uloženy, a kontrola těchto činností.
Nakládání s odpady: Jejich shromažďování, soustřeďování, sběr, výkup, třídění, přeprava a doprava, skladování, úprava, využívání a odstraňování.

Klíčová slova:

odpadové hospodářství

tříděný odpad

skládkování odpadu

spalování odpadů

recyklace



Obsah:
  • Základní pojmy
    Odpadové hospodářství
    Tříděný odpad
    Skládkování odpadu
    Spalování odpadů
    Kompostování odpadů
    Recyklace
    Odpadní vody