Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Složení masa

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9057
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
613 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V širším slova smyslu se obecně masem rozumí všechny části těla zvířete určené k výživě člověka. V užším slova smyslu např. pro stanovení podílu masa v masných výrobcích se jako maso chápe příčně pruhovaná svalovina s tukovou a vazivovou tkání, v případě výsekového masa i se souvisejícími kostmi. Čerstvým masem se rozumí všechny části zvířat určené k výživě lidí, o jejichž použitelnosti bylo rozhodnuto podle Zákona o veterinární péči a nebyly ošetřeny jinak než chladem nebo mrazem, včetně masa sekaného a masných polotovarů. Dle národních zvyklostí se maso získává z různých druhů jatečných zvířat, lovné zvěře, ryb, mořských živočichů a dalších zvířat.

Klíčová slova:

jatečná zvířata

rozdělení masa

bílkoviny

stromatické bílkoviny

tuky

extraktivní látky



Obsah:
  • Rozdělení jatečných zvířat
    Rozdělení masa dle druhů jatečných zvířat
    Bílkoviny
    Stromatické bílkoviny
    Tuky
    Extraktivní látky v mase
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše