Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Ovoce a zelenina

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,7 MB
Jazyk
český
ID projektu
9203
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
560 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
OVOCE A ZELENINA
• VÝZNAM☺
• HOSPODÁŘSKÝ
• KRAJINOTVORNÝ
• NUTRIČNÍ
- zdroj vitamín
- minerálních látek
- Vlákniny
- fyziologicky aktivních látek (pozitivní x negativní)

VYUŽITÍ
• PŘÍMÝ KONZUM
• ZPRACOVÁNÍ - KONZERVACE
využití sklizených plodin
prodloužení údržnosti
překlenutí sezónnosti
zachování nutriční a senzorické kvality

OVOCE A ZELENINA VE VÝŽIVĚ
• VYSOKÝ OBSAH VODY - nízký obsah hlavních živi
• nízký energetický obsah
• VÝZNAMNÝ ZDROJ VITAMÍNŮ, MINERÁLNÍCH LÁTEK, VLÁKNINY
• LÁTKY SE SPECIFICKÝMI FYZIOLOGICKÝMI ÚČINKY
• KONTAMINANTY - těžké kovy, agrochemikálie

Klíčová slova:

ovoce

zelenina

rozdělení

kuchyně

sušené ovoce

zpracování

trvanlivost



Obsah:
  • Ovoce a zelenina
    VYužití
    Ovoce a zelenina ve výživě
    Fyziologicky aktivní látky
    Ovoce
    Rozdělení ovoce
    Zelenina
    Rozdělení zeleniny
    VLáknina ovoce a zeleniny
    Ovoce v kuchyni
    Sušené ovoce a zelenina
    Siření
    Zelenina
    Zpracování ovoce a zeleniny
    Předběžné technologické operace
    Procesy prodloužení trvanlivosti
    Ovoce a zelenina - skladování
    Faktory ovlivňující skladovatelnost
    Regulace atmosféry
    Kvalita po vyskladnění