Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Med - specifikace

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9048
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
783 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Med

Med = potravina přírodního sacharidového charakteru, složená převážně z glukózy, fruktózy, organických kyselin, enzymů a pevných částic zachycených při sběru sladkých šťáv květů rostlin (nektar), výměšků hmyzu na povrchu rostlin (medovice), nebo na živých částech rostlin včelami (Apis mellifera), které sbírají, přetvářejí, kombinují se svými specifickými látkami, uskladňují a nechávají dehydratovat a zrát v plástech.

Cukr: Sacharóza 98 %, voda 0,5 %, nestravitelné látky 1,5 - 2 %

Med květový = med pocházející zejména z nektarů květů
Med medovicový = med pocházející zejména z výměšků hmyzu sajícího z rostlin na živých částech rostlin nebo ze sekretů živých částí rostlin.

Klíčová slova:

med

cukr

značení medu

hodnocení medu

krystalizace

titrační kyselost

škrobový sirup



Obsah:
  • Med
    Značení medu
    Kritéria hodnocení medu
    Typické vlastnosti jednotlivých druhů medu
    Stanovení titrační kyselosti medu
    Důkaz porušení medu škrobovým sirupem,škrobovým cukrem a sladovými výtažky