Popis:
		Med
Med = potravina přírodního sacharidového charakteru, složená převážně z glukózy, fruktózy, organických kyselin, enzymů a pevných částic zachycených při sběru sladkých šťáv květů rostlin (nektar), výměšků hmyzu na povrchu rostlin (medovice), nebo na živých částech rostlin včelami (Apis mellifera), které sbírají, přetvářejí, kombinují se svými specifickými látkami, uskladňují a nechávají dehydratovat a zrát v plástech.
Cukr: Sacharóza 98 %, voda 0,5 %, nestravitelné látky 1,5 - 2 %
Med květový = med pocházející zejména z nektarů květů
Med medovicový = med pocházející zejména z výměšků hmyzu sajícího z rostlin na živých částech rostlin nebo ze sekretů živých částí rostlin.
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  med
		  		  cukr
		  		  značení medu
		  		  hodnocení medu
		  		  krystalizace
		  		  titrační kyselost
		  		  škrobový sirup
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Med
 Značení medu
 Kritéria hodnocení medu
 Typické vlastnosti jednotlivých druhů medu
 Stanovení titrační kyselosti medu
 Důkaz porušení medu škrobovým sirupem,škrobovým cukrem a sladovými výtažky