Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Kritická analýza

«»
Přípona
.docx
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,8 MB
Jazyk
český
ID projektu
12849
Poslední úprava
22.10.2018
Zobrazeno
846 x
Autor:
snoopydogg
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
7S
• Umožňuje určit klíčové faktory úspěchu
• Faktory úspěchu firemní strategie nalézáme ve vzájemném harmonickém souladu všech těchto 7 faktorů

STRATEGIE
Hlavním cílem společnosti VARS BRNO a.s. je poskytovat svoje produkty v nejvyšší možné kvalitě a to i s následnými servisními službami.
Systém managementu kvality tvoří integrovaný systém s řízením organizace. Vedení společnosti se zavazuje neustále zlepšovat efektivnost řízení, především prostřednictvím stanovených cílů, cílových hodnot a kontrolních mechanizmů.

STRUKTURA
Vznikly jako první vývojový typ útvarové struktury v malých organizacích, kde existoval jediný řídící stupeň nad provozem. Ve většině případů řídící stupeň nově vznikajícího podniku reprezentoval zpravidla vlastník podniku (řemeslník, obchodník, bankéř). S dalším vývojem organizací se vytvářelo i více stupňů řízení (viz obrázek Liniová struktura a části organizace), avšak současně s tím začaly vznikat obtíže. Pramenily zejména z nároků na odbornost vedení a na výkon určitých pomocných prací, například obslužných, evidenčních i jiných. Tyto změny byly příčinou snah o strukturální úpravy a vedly k dalším typům organizačních struktur (například k liniově štábnímu nebo funkčnímu). Liniové struktury mají přímou (přikazovací) pravomoc. Vedoucí liniové skupiny vykonávají vertikální liniové řízení. Tvoří řídící osu struktury (např. ředitel závodu, vedoucí provozu, mistr). Linioví vedoucí mají nejvyšší pravomoci a odpovědnost. Jsou vždy hlavními vazbami struktury ztělesňujícími základní mocenskou organizovanost systému. Příklad liniové struktury a její vazby můžeme znázornit schématem na obrázku Liniová struktura a části organizace.

Klíčová slova:

kritická analýza

strategie

manažerská práce

porterův model

swot analýza



Obsah:
  • Kritická analýza
    7S
    Strategie
    Struktura
    Systémy řízení
    Styl manažerské práce
    Spolupracovníci, schopnosti a sdílené hodnoty
    Slept analýza
    Politické
    Porterův model 5 sil
    Swot analýza