Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Interní manažerský audit - studijní opora

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
12694
Poslední úprava
19.09.2018
Zobrazeno
1 023 x
Autor:
snoopydogg
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Cíle studia a jeho struktura:
Interní audit ve svém vývoji urazil dlouhou cestu od auditu účetních výkazů, což byla jeho základní původní náplň jeho činnosti, až k období, kdy řeší, co bude jeho hlavní náplní v nedaleké budoucnosti. Současný interní audit se vyvíjí do podoby, kdy jeho převažující náplň tvoří audit operací a interní auditoři vystupují jako vnitropodnikoví konzultanti. Moderní pojetí interního manažerského auditu tedy směřuje nejen k analýze současného stavu, ale také k restrukturalizaci systému řízení konkrétní organizace.

Osnova předmětu:
1. Komplexní řízení organizace - intuitivní, racionální a systémové, tradiční a moderní přístupy, interní audit a restrukturalizace, normativní a deskriptivní přístup.
2. Systémový přístup k řízení a jeho metodologie - kontext s podnikovým managementem, vývoj přístupů k řízení organizace, doporučení pro systémové řízení organizací.
3. Interní manažerský audit - vývoj a současné pojetí interního auditu, různé typy interního auditu, audit operací a audit systému řízení organizace, metodika provádění interního auditu systému řízení organizace.
4. Praktické příklady restrukturalizace systému řízení organizací respektující celostní podnikání.
o General Electric - transformační změna podle J. Welche.
o Kyoto Ceramicks - systém Améba.
o Baťa co. - poučení z minulosti.
5. Týmová prezentace výsledků práce ze všech tří návazných předmětů a diskuse mezi týmy o zaměření a závěrech jednotlivých zpracovávaných případů. To je nejdůležitější cíl předmětu, který se rozpadá na dva cíle dílčí. Za prvé se posluchači učí prezentovat výsledky své práce a obhájit je v diskusi s ostatními. Za druhé se potom veřejnou prezentací a diskusí seznámí s deskriptivním podáním případových studií všech týmů, takže mohou ohodnotit praktické důsledky své činnosti ve všech třech návazných předmětech.

Klíčová slova:

řízení organizace

metodologie

manažerský audit

restrukturalizace



Obsah:
  • 1. Komplexní řízení organizace
    2. Systémový přístup k řízení a jeho metodologie
    3. Interní manažerský audit
    4. Praktické příklady restrukturalizace
    5. Týmová prezentace výsledků práce