Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Cereální technologie - obiloviny a pekárenské výrobky

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9188
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
809 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Oddíl 1-Mlýnské obilné výrobky

pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) mlýnskými obilnými výrobky výrobky získané zpracováním obilí, pohanky a rýže vícestupňovým mlýnským postupem.b
b) moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilí a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilí,
c) krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilí v podobě hrubších částí zbavených slupky,
d) vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získaného jeho mačkáním nebo příčným řezáním,
e) trhankou výrobek z vyčištěného a oloupaného obilného zrna, získaný šetrným drcením,
f) kroupami výrobky z vyčištěného obilného zrna, převážně z ječmene, zbaveného obalových vrstev broušením,
g) lámankou zlomkové drobné netříděné obilné kroupy,
h) jáhly vyčištěná zrna prosa upravená loupáním a leštěním,
i) klíčky částice nebo šupinky nasládlé chuti získané při mlýnském zpracování obilného zrna
j) obilovina pro přímou spotřebu vyčištěná, popřípadě dále jinak upravená obilná zrna, zejména pšenice, žita, ječmene nebo ovsa,

Klíčová slova:

obilné výrobky

odrůdy pšenice

bílkoviny

suroviny

pečivo

smažené výrobky

expandované výrobky



Obsah:
  • Mlýnské obilné výrobky
    Pekařské výrobky
    Odrůdy pšenice
    VLastnosti obilí
    Sacharidy
    Bílkoviny
    Hlavní suroviny
    Mletí obilí
    Pekárenské technologie
    Požadavky na kvalitu pšeničné mouky
    Hnětení těsta
    Technologie výroby chlebového těsta
    Běžné pečivo
    Formování rohlíků
    Smažené výrobky
    Expandované výrobky