Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Čaj - pěstování, sklizeň, zpracování, fermentace

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9092
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
594 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
- odvar z listu čajovníku čínského - Camellia sinensis L.
- varieta - čínská - 2-3m, temně zelené, malé (až 5cm dlouhé) listy, sklízí se až 100let - Čína, Tibet, Japonsko
- assámská - 14 - 18m (i 20 - 30m), listy větší (15-35), světlejší, sklízí se až 40 let
- indonéská (indočínská) - 4,5 - 6m strom, něco mezi nimi
- má tmavě zelené, lesklé kožovité listy, malé bílé květy o průměru 2,5cm, plod podobný muškátovému oříšku s 1-3 semeny
Pěstování: pod stínícími stromy, zakryté proti intenzivnímu slunci, nejlépe ve velmi teplém, vlhkém prostředí, teplota 10 - 29,5°C, roční srážky 200 - 2280mm, nadm. Výška 30-2100m n.m., kombinace potřebné nadm. Výšky a vlhkosti zajišťuje pomalý růst , větší nadm. Výška, tím kvalitnější a výraznější nálev
- tzv. ortodoxní metoda sklizně a zpracování: sklizeň, případné zahčátí zavadnutí rolování fermentace sušení třídění

Sklizeň - císařská
- pa-ko - pe koe - P + 1 (2,3,4), FF, SF, TF (first flush, F1,2,3,)

Klíčová slova:

pěstování

sklizeň

zpracování

čaj

fermentace

vůně

chuť

kvalita



Obsah:
  • Pěstování
    Sklizeň
    Zpracování:
    Fermentace
    Zvláštní fermentace jsou:
    Vůně a chuť čaje, barva čaje, složení
    Podle velikosti listu:
    Různé zkratky u označení kvality listu: