Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Státnicové materiály k okruhu Technologie a hygiena potravin rostlinného původu

«»
Přípona
.rar
Typ
státnicové otázky
Stažené
0 x
Velikost
22,8 MB
Jazyk
český
ID projektu
9160
Poslední úprava
05.12.2016
Zobrazeno
946 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Čaj

• listy stálezeleného keře čajovníku
• čajovník čínský, čajovník assámský, na plantážích - šlechtěné hybridní odrůdy
• pěstování - keře uspořádané v řadách, přiřezávání do výšky asi 1 m, sběr lístků začíná ve 3 letech, trvá 30 - 100 let

Pěstování

• v monzunovém klimatu v subtropickém a tropickém pásu, od hladiny moře po výšky 2500 m (kvalitnější - vyšší polohy), vyžaduje značnou vlhkost

Zpracování

• Sběr lístků - několikrát do roka
- převážně ručně -odštipováním prsty, pomocí nůžek, v Japonsku - speciální střihací kombajny
- sklízí se mladé koncové výhonky - tips (nerozvinutý koncový lístek) a 2 - 5 lístků

Klíčová slova:

čaj

káva

kávoviny

výroba pečiva

luštěniny

hřebíček

skořice

vanilka

ovoce

zelenina



Obsah:
  • 1. čaj
    2. Kava
    2. kávoviny
    3. kakao,cukrarske vyrobky,cokolada
    5. VYROBA PIVA
    6. vino-vyroba1
    6.a) Klasifikace francouzskych vin,spanelska vina
    6.b) Technologie vyroby vina-madarske,slovenske
    6.c) Technologie vyroby vina-potrugalske
    6.d) vyr[1][1].vina-sherry
    6.e) vyr[1][1].vina-tokajske
    6.f) Vyroba vina-portske-upr
    7. cv. 2 CEREALNI_TECHNOLOGIE_study[1]
    8. 3497_4_GHP_chleba
    8. chleb05
    8. VYROBA PECIVA
    9. Lusteniny a jejich vyznam ve vyzive cloveka
    9. Lusteniny_a_jejich_vyznam_ve_vyzive_cloveka
    9. obrazek_lust.3
    9. obrazek_lust.4
    9. obrazek_lušt.
    9. obrazky luštěniny 2
    9. obrazky luštěniny
    10. olejniny
    11. Tech.tukuII
    12. 3463_4_GMP_GHP_cukr
    12. cukr_studijni_material
    13. CUKRovinky07
    13. Technologie_cukrovinek_study[1]
    14. hrebicek
    14. Jalovec
    14. kardamom
    14. karii koreni
    14. Koreni-uvod
    14. musk.orech a kvet
    14. nove koreni
    14. pepr1
    14. Provensalske
    14. S a f r a n
    14. sezam
    14. skorice
    14. vanilka
    15. ovoce-zelenina