Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygiena a technologie brambor, škrobu, luštěnin, olejnatých semen a tuků

«»
Přípona
.pdf
Typ
skripta
Stažené
1 x
Velikost
1,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
9258
Poslední úprava
19.12.2016
Zobrazeno
1 055 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Předkládané skriptum je určeno pro studenty navazujícího magisterského programu na Fakultě veterinární hygieny a ekologie VFU Brno. Jde o souhrn informací a poznatků získaných z odborné literatury, které mají za cíl poskytnout informace z oblasti technologie a hygieny potravin rostlinného původu se zaměřením na brambory, luštěniny, škrob, olejniny a výrobky z nich.

Text je zaměřen především na hygienu a technologii zpracování výše uvedených surovin a jejich chemické a fyzikální vlastnosti, kvalitu a význam v potravinářském průmyslu.

Věříme, že předkládaný text poslouží posluchačům k získání vědomostí z daného oboru, které budou dále rozšiřovat dle doporučené literatury.

Klíčová slova:

brambory

luskoviny

luštěniny

škrob

tuky

oleje

olejniny

výrobky

chemické složení



Obsah:
  • 1. BRAMBORY 6
    1.1 Obecná charakteristika 6
    1.2 Hospodářský význam brambor 6
    1.3 Anatomická stavba bramborové hlízy 7
    1.4 Chemické složení 8
    1.5 Pěstování brambor 14
    1.6 Posuzování kvality a hodnocení bramborových hlíz 15
    1.7 Výrobky z brambor 18
    2. LUSKOVINY, LUŠTĚNINY 23
    2.1 Pěstování luskovin 24
    2.2 Stavba zrna luštěnin 25
    2.3 Chemické složení luštěnin 26
    2.4 Hodnocení jakosti luštěnin 27
    2.5 Výrobky z luštěnin 27
    2.6 Pěstované druhy a způsoby jejich potravinářského využití 28
    3. ŠKROB 38
    3.1 Fyzikální a chemické vlastnosti škrobu 38
    3.2 Výroba škrobu 42
    3.3 Modifikované škroby 54
    4. TUKY A OLEJE 63
    4.1 Charakteristika tuků 63
    4.2 Olejniny 69
    4.3 Výroba rostlinných tuků a olejů 92
    4.4 Ztužování olejů 95
    5. SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY 103