Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Výrobní logistika - uspořádání pracoviště ZVU Servis a.s.

«»
Přípona
.pdf
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
11532
Poslední úprava
05.02.2018
Zobrazeno
483 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Společnost ZVU Servis a. s. je činná v oblasti výroby a dodávek svařovaných ocelových konstrukcí z nelegovaných ocelí. Výrobní prostory společnosti a nosnosti jeřábů umožňují výrobu svařenců do hmotnosti 20t.

Hlavní výrobní oblasti jsou svařované konstrukce strojů, zařízení včetně opracování, ocelové konstrukce potrubních systémů pro technologická zařízení a ocelové konstrukce podpěrných konstrukcí pro technologická zařízení. Vše včetně provádění povrchových úprav.

ZVU Servis a.s. je dceřinou společností v koncernu ZVU. Díky své pozici člena holdingu využívá výhod plynoucích z centralizace finančních a personálních agend v rámci skupiny ZVU, což jí umožňuje plně soustředit znalosti pouze na realizaci obchodních případů. V úzké spolupráci s dalšími dceřinými společnostmi je ZVU schopna nabídnout zákazníkovi kompletní zajištění dodávek od procesně - technologických výpočtů, výkresové dokumentace, přes vlastní výrobu, dopravu na místo určení, montáž a zkušební provoz.

Ve třech výrobních halách o ploše 6000 m2 s jeřáby o nosnosti až 20 t provádí zakázkovou výrobu svařovaných a opracovaných strojních dílů a konstrukcí, výrobu nástrojů, přípravků a jednoúčelových strojů. Dále společnost zajišťuje generální a střední opravy výrobních strojů a montáže strojně-technologických částí investičních celků s orientací na zpracovatelský průmysl.

Klíčová slova:

výrobní zařízení

výrobní plán

Helios informační systém

plánování výroby

výrobní pracoviště



Obsah:
  • Úvod 3
    Cíl projektu 3
    Metodika 3
    Problémy ve výrobním řízení 4
    Výrobní plán 4
    Technická příprava výroby 4
    Nákup materiálu 5
    Informační systém Helios 5
    Výroba 5
    Teoretické poznatky 6
    Plánování výroby 6
    Technická příprava výroby (TPV) 8
    Uspořádaní výrobního pracoviště 9
    Diskuze 11
    Návrh řešení 11
    Závěry a přínosy 12
    Literatura 13