Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Victoria-TIP

«»
Přípona
.docx
Typ
semestrální práce
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
12568
Poslední úprava
27.08.2018
Zobrazeno
531 x
Autor:
snoopydogg
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1 PEST analýza
P
Problematika v oblasti sázení:
Za rok 2014 byl zaznamenán nárůst sázení, který vyplynul z výroční zprávy o ha-zardním hraní. Až desetiprocentní nárůst příjmu loterijních společností může být z části ovlivněn i nepřiznanými daněmi (Nová, 2015).
Vládou byl koncem měsíce září projednán plán boje proti hazardu, který byl už předtím dvakrát odložen. Obsahem tohoto navrženého plánu je například doporučení v boji proti černému trhu nebo také nastínění vývoje preventivně léčebných zařízení pro patologické hráče (Nová, 2015).
Cílem ministerstva financí je prosadit v budoucnu zdanění i internetového sázení (Kopecký, 2015). Novinkou by mělo být však i navýšení zdanění loterijního a kur-zového sázení, které by se místo 20 procent nově mělo danit 23 procenty, toto však vláda ještě aktuálně projednává (ČTK, 2015). Podle studie KPMG, které byla zpracována pro ministerstvo financí, přichází Česká republika ročně na daních o více než jednu miliardu korun a to hlavně z toho důvodu, že sázení přes weby je provozované v češtině, ale zahraničními firmami (Kütner , 2014). Provozovat weby v jazyce dané země totiž umožňuje směrnice EU o volném pohybu služeb. Stát proto nemůže firmy za „nelegální“ činnost trestat. Snaží se alespoň zmírnit podmínky pro získání licence a přimět je státnímu rozpočtu přispívat (Kütner , 2014).
Platné povolení k provozování webových adres za účelem provozování kurzových sázek má k 14. 9. 2015 jen 9 provozovatelů (z nich jeden k tomuto termínu provoz her ještě nezahájil). (MFČR, 2015)

Klíčová slova:

PEST analýza

problematika

ekonomika

turbulentní doba

Median

Victoria-Tip



Obsah:
  • 1 PEST analýza 5
    P 5
    E 7
    S 8
    T 9
    Seznam zdrojů 11