Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Obal a jeho funkce - aplikování v konkrétní společnosti

«»
Přípona
.doc
Typ
semestrální práce
Stažené
3 x
Velikost
0,9 MB
Jazyk
český
ID projektu
11557
Poslední úprava
12.02.2018
Zobrazeno
1 110 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V této práci bychom na základě aplikace na konkrétní případ, potažmo problém, chtěli demonstrovat, jaký vliv mohou mít obaly a obalové materiály na celkovou hodnotu výrobky a jak je jejich optimalizace důležitá pro logistické procesy. Cílem je nalézt formu obalů pro zvolenou společnost, která odstraní současné problémy, především počet reklamací.

Vybrali jsme si společnost věnující se výrobě a prodeji speciálních zdravotnických materiálů. Záměrně ji v této práci nechceme jmenovat, protože jsme pracovali s některými číselnými údaji, které nejsou určeny veřejnosti.

Důvodů pro naši volbu bylo hned několik. Prvním z nich je zajímavost oboru, jímž se tato firma zabývá. Během shromažďování podkladů k této práci jsme se tedy dostali k mnoha pro nás novým informacím. Díky osobním vazbám členky týmu jsme se pak mohli dostat přímo ke zdroji a do detailů se dozvědět, jak a kde produkty vznikají, jakým způsobem se s nimi manipuluje, jak se s nimi obchoduje a tak dále. A tím pro nás nejdůležitějším bodem bylo, že obaly, jež firma v současné době používá, se při přepravě zhruba v 5 % případů poškodí. To představuje nejen další náklady, které dále v práci podrobněji rozebereme, ale stojí i čas a kazí se tak dobré jméno firmy a její spolehlivost. Nezřídka se totiž stává, že vzhledem k povaze produktů je třeba zařídit expresní dodání do zdravotnického zařízení, kde na něj čekají již téměř přímo na operačním sále. Pokud je poškozena byť i jen jedna obalová vrstva, nedá se produkt z bezpečnostních důvodů použít. Vzniklé potíže tak pak nejsou měřitelné pouze penězi.

Zaměřili jsme se tedy na vypracování návrhu propracovanějšího řešení využití obalů, které by odstranilo stávající potíže.

Klíčová slova:

metodika

logistika

balení

štítkování

hodnocení práce

obal

funkce obalu



Obsah:
  • 1. Úvod 3
    2. Metodika 3
    3. Logistické funkce obalu a design 4
    4. Základní pojmy - literární rešerše 5
    4.1 Logistika 5
    4.2 Reverzní (zpětná) logistika 5
    4.3 Obaly 6
    5. Představení firmy 6
    6. Logistické procesy 7
    7. Návrhy balení 8
    7.1 EVROPSKÉ BALENÍ 10
    7.2 ZÁMOŘSKÉ BALENÍ 11
    8. Štítkování 12
    9. Kritické zhodnocení práce 14
    10. Závěr 15
    11. Použité zdroje 15