Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Automatická identifikace a ochrana svobody osob v Oblastní nemocnici Náchod

«»
Přípona
.pdf
Typ
semestrální práce
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
11547
Poslední úprava
12.02.2018
Zobrazeno
989 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Potřeba nemocničního zařízení v regionu vznikla již v 90. letech 19. století, kdy v kraji docházelo k obrovskému rozvoji textilního průmyslu a společně s tím k prudkému růstu počtu obyvatel v této oblasti. Jediné zdravotnické zařízení schopné vykonávat alespoň ty nejnutnější chirurgické operace bylo v Opočně a to s narůstajícím počtem obyvatel přestalo dostačovat. Nemocnice byla otevřena v roce 1893.Potřeba nemocničního zařízení v regionu vznikla již v 90. letech 19. století, kdy v kraji docházelo k obrovskému rozvoji textilního průmyslu a společně s tím k prudkému růstu počtu obyvatel v této oblasti. Jediné zdravotnické zařízení schopné vykonávat alespoň ty nejnutnější chirurgické operace bylo v Opočně a to s narůstajícím počtem obyvatel přestalo dostačovat.

Nemocnice byla otevřena v roce 1893. Původně zde byl pouze primář a několik lékařů a sester a byla zde prováděna pouze základní ošetření pacientů, kapacita nicméně brzy přestala dostačovat a během 20. století byl areál nemocnice mnohokrát modernizován a rozšířen o specializované pavilony všeho druhu. Dnes je nemocnice schopna nabídnout specializovanou a odbornou péči ve všech odvětvích zdravotnictví.

12. listopadu 2003 vznikla Oblastní nemocnice Náchod a. s., která následně vytvořila s akciovými společnostmi nemocnic v Jičíně, Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a Broumově Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a. s., který zabezpečuje různé služby a výhodnější dodávky zdravotnického materiálu. Zároveň spoluprácí mezi nemocnicemi dochází ke zkvalitnění komunikace a důsledkem toho ke zlepšování péče o pacienty a zvyšování jejich komfortu. století byl areál nemocnice mnohokrát modernizován a rozšířen o specializované pavilony všeho druhu. Dnes je nemocnice schopna nabídnout specializovanou a odbornou péči ve všech odvětvích zdravotnictví. 12. listopadu 2003 vznikla Oblastní nemocnice Náchod a. s., která následně vytvořila s akciovými společnostmi nemocnic v Jičíně, Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a Broumově Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a. s., který zabezpečuje různé služby a výhodnější dodávky zdravotnického materiálu. Zároveň spoluprácí mezi nemocnicemi dochází ke zkvalitnění komunikace a důsledkem toho ke zlepšování péče o pacienty a zvyšování jejich komfortu.

Klíčová slova:

onkologie

logistika

brainstorming

biometrie

RFID

čárové kódy



Obsah:
  • Představení společnosti 3
    Obecné informace 3
    Trocha historie 3
    Cíle práce 4
    Současný stav 5
    Onkologie 5
    Ostatní oddělení 5
    Vyhlídky na změny 6
    Literární rešerše 7
    Logistika 7
    Metodiky 7
    SWOT analýza 7
    Brainstorming 7
    Systémy automatické identifikace 7
    Čárové kódy 7
    RFID 8
    Biometrie 9
    Vlastní práce 10
    SWOT analýza nemocnice 10
    Navrhované řešení využití automatické identifikace 11
    Čárové kódy 11
    RFID 13
    Ostatní formy identifikace 13
    Přínosy využití automatické identifikace 13
    Závěr 15
    Zdroje 16