Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Cestovní ruch - Trasa : Vsetín - Valašské Meziříčí

«»
Přípona
.doc
Typ
projekt
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
10366
Poslední úprava
29.05.2017
Zobrazeno
769 x
Autor:
quadra
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vsetín se nachází na úpatí Vsetínských, Hostýnských a Vizovických vrchů kolem řeky Vsetínské Bečvy. Dominantou města je renesanční zámek s vyhlídkovou věží ze začátku 17. století s přilehlým anglickým parkem se vzácnými dřevinami. Dnes v zámku sídlí Muzea regionu Valašska.

Na zámku se konají významné společenské akce od koncertů, divadelních představení přes přednášky až po plesy. Ve městě je mnoho dalších zajímavých staveb: evangelický kostel Dolního sboru s věží a evangelický kostel Horního sboru bez věže, farní kostel Nanebevzetí Panny Marie ve stylu pobělohorského baroka, Maštaliska - bývalý panský dvůr a budova Staré radnice. V panské zahradě pod zámkem najdeme rybníček s altánem a také vyznačené místo kudy prochází 18. poledník východní délky. Na Dolním náměstí - hlavním náměstí města najdete moderní funkcionalistickou budovu Komerční banky či dům u Rodingerů. Samotné náměstí prošlo velkou rekonstrukcí, je to kulturní zóna s restauracemi, obchody a budovou „Kremlu“ kde je umístěna nová městská knihovna a informační centrum.

Vsetín je také velmi kulturní město, konají se tu již tradiční akce jako je například Valašské záření, Mezinárodní folklorní festival Vsetínský krpec, mezinárodní fotosoutěž Interfotoklub, Jazzový festival nebo Letní filmový maraton.

Klíčová slova:

Vsetín

Šumbarský pramen

Valašské meziříčí

Zámek Žerotín



Obsah:
  • Vsetín
    U Vaňků
    Šumbarský pramen
    Hvězdárna Valašské meziříčí
    Valašské meziříčí
    Zámek Krinských - Valašské Meziříčí
    Zámek Žerotínů - Valašské Meziříčí