Analytika potravin
		
		
		
		Popis:
		Minerální látky
Popeloviny - prvky a sloučeniny, které vznikají při mineralizaci potravin.
• významné složky výživy rostlin, mikroorganizmů, zvířat i člověka
Zúčastňují se mnohých biochemických reakcí v organizmu
• regulačních
• oxidačně-redukčních
• skeletotvorných funkcí
• biokatalyzátory - enzymy
Minerální látky
Obsah se pohybuje v širokém rozmezí
• 0,1 - 5% i více
Minerální látky jsou stabilní a během technologického zpracování se jejich obsah nemění.
Mění se však jejich forma během zpracování, skladování, trávení
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  potraviny
		  		  minerální látky
		  		  spektrometr
		  		  obsah popela
		  		  alkalita
		  		  vodný výluh
		  		  písek
		  		  mineralizace
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Minerální látky
 Minerální látky prvky
 Celkový obsah popela
 Alkalita popela
 Vodný výluh
 Písek
 Stanovení jednotlivých minerálních složek
 Rozklad vzorku (mineralizace) pro stanovení jednotlivých minerálních složek
 Metody rozkladů vzorků
 Rozklad na mokré cestě
 Rozklad na mokré cestě za použití mikrovln
 Přehled užívaných oxidačních kyselin při mokrých rozkladech
 Jiné metody rozkladu
 Rozklad na suché cestě
 Rozklad na suché cestě
 Stanovení prvků vážkovými a titračními metodami
 Stanovení prvků metodami atomové spektrometrie
 Atomová spektrometrie
 Atomová absorpční spektrometrie AAS
 Techniky AAS
 Plamenová technika F AAS
 Technika elektrotermické atomizace ET AAS
 F AAS versus ET AAS
 Další techniky AAS
 Atomová emisní spekrometrie - Plamenová fotometrie
 Atomová emisní spektrometrie s buzením v Ar-Ar indukčně vázaném plazmatu
 Anorganické hmotnostní spektrometrie s buzením v indukčně vázaném plazmatu ICP MS
 ICP MS
 Stanovení aniontů
 Stanovení aniontů, iontově výměnná chromatografie IEC
 Stanovení aniontů, kapilární elektroforéza CE
 Dusíkaté látky
 Stanovení bílkovin
 Stanovení bílkovin - ukazatele obsahu bílkovin
 Stanovení bílkovin - metody založené na stanovení celkového dusíku
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.