Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Zpracování Zahradnických produktů

«»
Přípona
.pdf
Typ
přednášky
Stažené
0 x
Velikost
1,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
7022
Poslední úprava
30.11.2015
Zobrazeno
1 210 x
Autor:
pacha
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Sterilace fyzikálními zákroky - přímá inaktivace mikrobů a ovlivňující činitelé

-apertace -sterilační zařízení -sterilace nekyselých výrobků
-rozdělení autoklávů -zhodnocení sterilační technologie
-sterilace odporovým topením - sterilace vysokofrekvenčním ohřevem
-radiosterilace a ovlivnění potraviny -sterilace střídavými tlaky
-chemická konzervace (chemoabioza) -uplatnění chemické abiozy
-osmoanabioza - sušení, technologické modifikace - jednorázově ohřátý vzduch
- příhřívaný vzdušný proud - sprejové sušárny - souproud a protiproud
- kryosikační sušení - expanzní sušení -evaporační zahušťování
- odpařovací zařízení
- vícestupňové odparky -konzervace reverzní osmozou
- konzervace přísadou cukru - konzervace solením -principy konzervace mrazením - vitrifikace
- tvorba ledové struktury -rozdělení mrazírenských postupů
- změny během mrazírenského skladování -mrazírenské obaly
- konzervace odnímáním kyslíku - impregnace šťáv -způsoby sycení šťáv
- chemoanabioza - prostředky chemické konzervace
- podmínky chemické konzervace -alkoholizace šťav
- okyselovací techniky a úchova polotovarů -oidmínky solení
- konzervace antibiotiky - konzervace fytoncidy -mléčné kvašení
- chemismus mléčného kvašení - mikroflora mléčného kvašení
- metabioza konzervačního procesu -fáze metabiozy
- stanovení látkových složek ovoce a zeleniny -

Klíčová slova:

zpracování

zahradnické produkty

kompoty

michané salaty

vlastnosti

rosol

konzervace



Obsah:
  • Přímá konzervace (sterilace)
    pasterace x sterilace
    Využití letalitních čar
    Pokyny pro nekyselé hmoty :
    KOMPOTY - charakteristické znaky, sterilovaná zelenina
    Hodnocení kvality kompotů
    Sterilovaná zelenina
    Míchané saláty
    Vlastnosti pektinu