Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Technologie masné produkce - vypracované otázky ke státnicím

«»
Přípona
.rar
Typ
vypracované otázky
Stažené
1 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9095
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
1 366 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Druhy jatečných zvířat:
Hospodářská zvířata - zvířata využívána k chovu, výkrmu, práci a jiným hospodářským účelům, zejména skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich křížence, hrabavá a voní drůbež, králíci, kožešinová zvířata, zvěř a jiná zvířata ve farmovém chovu, ryby a včely

Jatečná zvířata - hospodářská zvířata, která jsou určena k porážce a jatečnímu zpracování a jejichž maso je určeno k lidské výživě
1. Velká jatečná zvířata: skot, telata, prasata, ovce, kozy, koně osli a jejich kříženci, hříbata, běžci, srstnatá zvěř spárkatá chovaná ve farmovém chovu
2. Malá jatečná zvířata: selata, jehňata, kůzlata, drůbež, králíci, pernatá zvěř, zajíci, divocí králíci chované ve farmovém chovu
3. Jiná zvířata, jejichž maso je určeno k výživě lidí

Klíčová slova:

jatečná zvířata

porážení

skladování

obaly

pitná voda

sanitace

tepelné opracování

živočišné tuky



Obsah:
  • 1. Jatečná zvířata
    2. Přeprava a předporážkové ošetření
    3. Nákup a klasifikace zvířat
    4. Porážení skotu
    5. Porážka prasat
    6. Vedlejší jatečné suroviny
    7. Bourání vepřového masa
    8. Zrání masa
    9. Chlazení masa
    9.1. skladování
    10. Složení masa
    11. Suroviny pro masnou výrobu
    12., 20. Obaly
    13. Plnění a dělení masných výrobků
    14. tepelné opracování MV
    15. Uzení MV
    16., 17. Trvanlivé MV
    18. Konzervy a polokonzervy
    19. Výroba vařených MV
    21. Hygienické požadavky na potrav.podniky
    22. Pitná voda
    23. Čištění odpadní vody
    25. Sanitace
    26. Porážení drůbeže
    30. Zpracování živočišných tuků