Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Téze předmětu Odpady potravinářské výroby, distribuce a prodeje potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
9017
Poslední úprava
07.11.2016
Zobrazeno
1 169 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ODPADY ZE ZEMĚDĚLSKO-POTRAVINÁŘSKÉHO KOMPLEXU

Problematika odpadů nebyla v zemědělsko-potravinářském komplexu řešena, byla brána jako podřadná problematika; v průběhu let se zjistilo, že některé složky odpadu mohou mít charakter primárních a sekundárních kontaminantů a ovlivňovat tak následně zdraví člověka. Problematika odpadů začala být proto řešena i v tomto odvětví.

ZEMĚDĚLSKÁ PRVOVÝROBA
vznik odpadů:
∗ výrobní činnost
∗ nevýrobní činnost

⇒ odpadové hospodářství v souvislostí s výrobní činností
⇒ odpadové hospodářství v souvislostí s nevýrobní činností
⇒ životní prostředí (dále ŽP) - ohrožení zdraví živých organismů = hodnocení dopadu na organismy a na životní prostředí; ohrožení jednotlivých ekosystémů

Odpad: ∗ věc, které se chce majitel zbavit; špatný pohled
∗ movitá věc, zneškodnění je nutné z hlediska péče o ŽP; likvidace odpadu musí probíhat v souladu s platnou legislativou

Klíčová slova:

zemědělskopotravinářsky komplex

drůbežářský průmysl

mlékárenství

lihovarnictví

odpadní voda

problematika obalů



Obsah:
  • 1. Odpady pocházející ze zemědělskopotravinářského komplexu
    2. Odpady masného a drůbežářského průmyslu
    3. Odpady mlékárenského průmyslu
    4. Odpady tukového průmyslu
    5. Odpady mlýnského, škrobárenského, cukrovarnického, drožďárenského a konzervárenského průmyslu
    6. Odpady z lihovarnictví, výroby sladu, piva a vína
    7. Zpracování odpadů
    8. Odpadní vody
    9. Problematika obalů
    10. Legislativa v oblasti odpadů