Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Téma: Potravinářství, výživa člověka

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9025
Poslední úprava
07.11.2016
Zobrazeno
794 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Potravinářství - environmentální politika
• Oblasti, které jsou v nejbližším období předmětem řešení:
- Aplikace BAT /Best available Technique - nejlepší dostupné techniky/ v technologických postupech na všech úsecích potravinářských výrob;
- Snižování znečištění odpadních vod;
- Snižování produkce obalových materiálů;
- Aplikace moderních postupů využití nebo likvidace biologicky rozložitelných odpadů a živočišných odpadů vč. konfiskátů;
- Snižování emisí zápachu a těkavých organických látek ovzduší;
- Využívání obnovitelných zdrojů a úspory energie /energetické využití odpadů z výrob, rekuperace atd./


Potrava a výživa
• Člověk je nedílnou součástí přírody, z níž čerpá všechny pro život důležité látky: kyslík, vodu a poživatiny.
• Potrava je nutná jednak pro tvorbu tělesné hmoty, její obnovování a jednak pro získávání veškeré energie.
• V potravě je energie chemicky vázána a je uvolňována trávicími pochody a využívána:
- k zajišťování činnosti všech důležitých orgánů (bazální metabolismus)
- k udržení tělesné teploty
- k vykonávání pohybu a mechanické práce

Klíčová slova:

potrava

výživa

legislativa

vstup do EU

bezpečnost potravin

potravinová politika

krmivo

varování



Obsah:
  • Potrava a výživa
    Potrava a poživatiny
    Kvalita potravin - legislativa
    Vstup do EU, kvalita a bezpečnost potravin
    Základy potravinové politiky
    Nařízení EP a Rady 178/2002
    Odbor bezpečnosti potravin MZe
    Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích
    Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích
    Výživová a potravinová politika
    Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva- RASFF
    Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva v ČR