Technologie porážení drůbeže
		
      
            
       
      
            
       «»
      
            
      
      «»
     
		
		
 
		
		
		
		Popis:
		Vyskladňování drůbeže
• ručně
přenášení za oba běháky, max. 3 kusy v jedné ruce, omezit pohohu hlavou dolů (podepřít na hrudní kosti)
• mechanizovaně - dopravníky
vyvinuty kombajny na principu textilních či plastových vertikálně či horizontálně se otáčejících štětin nebo bubnů s pásovými dopravníky s jemnými přepážkami nebo prsty k jemnému posunu
Jateční opracování drůbeže
• linku tvoří nekonečné závěsné dopravníky se speciálními závěsy pro zavěšení za běháky a v pozdější fázi za patní klouby („vozíky“ spojené řetízky)
• linka je členěna do samostatných nekřížících se okruhů
Typy okruhů na jatkách:
• Porážecí
• Kuchací
• Chladící
• Distribuční a balicí
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  vyskladňování drůbeže
		  		  porážecí okruh
		  		  kuchací okruh
		  		  chladící okruh
		  		  distribuce
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Vyskladňování drůbeže
 Jateční opracování drůbeže
 A. Porážecí okruh
 B. Kuchací okruh
 C. Chladící okruh
 D. Distribuční a balicí okruh
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.