Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Systém bezpečnosti potravin v ČR

«»
Přípona
.ppt
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,7 MB
Jazyk
český
ID projektu
9143
Poslední úprava
28.11.2016
Zobrazeno
840 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Bezpečnost potravin

» Proč bezpečnost potravin?
• dotýká se všech obyvatel
• zajímá se o ni 91 % obyvatel EU
• má přímý dopad na
• kvalitu a délku života
• zdravotní stav populace

- pojem používaný ve vládním usnesení č.1320/2001, opírající se o Bílou knihu o zdravotní nezávadnosti potravin
- vyložit se dá nejlépe jako
„zdravotní a hygienická nezávadnost potravin“


Klíčová slova:

bezpečnost potravin

potravinové politiky

meziresortní spolupráce

vědecký výbor

evropský úřad

rozdělení notifikací

bezpečnost potravin



Obsah:
  • Bezpečnost potravin
    Základy potravinové politiky
    Vstup do EU, kvalita a bezpečnost potravin
    Zajištění bezpečnosti potravin
    Nařízení EP a Rady 178/2002
    Meziresortní spolupráce
    Koordinační skupina
    Vědecké výbory
    Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (MZe)
    Vědecký výbor veterinární (MZe)
    Vědecký výbor výživy zvířat (MZe)
    Vědecký výbor pro potraviny (MZ)
    Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích
    Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA)
    Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva - RASFF
    Odbor bezpečnosti potravin MZe
    Spolupráce ČR a EFSA
    Účast ČR v systému RASFF
    Systém rychlého varování pro potraviny a krmivaRapid Alert System for Food and Feed - RASFF
    Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva
    Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva v ČR
    Rozdělení notifikací
    Informace z RASFF pro veřejnost
    Informační centrum bezpečnosti potravin INFOPULT
    Koordinace bezpečnosti potravin v ČR