Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Salesiánský klub mládeže z.s. Dům Ignáce Stuchlého

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
12336
Poslední úprava
02.07.2018
Zobrazeno
439 x
Autor:
snoopydogg
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Cíle praxe - jak cíle uvedené výše, tak konkrétní cíle stanovené samotným studentem.
Cíli podle metodiky byly schopnost syntetizovat a aplikovat své doposud získané poznatky a zkušenosti a nahlédnout problematiku vybrané organizace do hloubky a z různých aspektů. Mimo jiné bylo cílem se zaměřit nejen na samotnou edukační činnost v organizaci, ale rovněž na právní, organizační, personální a finanční stránku organizace.
Mými cíli bylo poznat chod organizace, přístup instruktorů k jednotlivým úkolům, inspirace do pedagogické praxe, posouvání osobních hranic, vyzkoušení si práce s různou cílovou skupinou, zlepšení schopnosti organizace her a poznání toho, zda by mi tato práce vyhovovala i v budoucnu.
Specifikace poslání a činnosti organizace
Orientační dny (dále jen OD) jsou prostorem, který může pomoci žákům aktivní formou získávat základní orientaci pro život. V doprovodu zkušených pracovníků s mládeží přemýšlejí o svých životních názorech, svobodně se vyjadřují k tématům, která je zajímají, učí se obhájit svůj názor před vrstevníky a zároveň jim naslouchat a respektovat odlišné názory. Mají čas se zastavit, zamyslet se, pohlédnout na své problémy s odstupem a případně se rozhodnout pro další životní krok či směr. OD tak významným způsobem pomáhají k růstu osobnosti mladého člověka.
Témata OD jsou obsažena i v kompetencích a průřezových tématech výchovy k občanství a základu společenských věd a mohou být specifickým doplněním výuky tohoto vyučovacího předmětu. OD napomáhají i výchovnému úsilí pedagogům, kteří při nich vidí své žáky v jiných rolích než ve škole a mají možnost je lépe poznat.

Klíčová slova:

praxe

edukační činnost

organizace

plánování

realizace

řízení



Obsah:
  • Cíle praxe - jak cíle uvedené výše, tak konkrétní cíle stanovené samotným studentem.
    Specifikace poslání a činnosti organizace
    Obecná charakteristika edukačních činností realizovaných v organizaci - metody a postupy plánování, realizace a evaluace edukačních činností, obsah edukačních činností.
    Charakteristika organizace z hlediska řízení:
    Písemná příprava, popis průběhu a zhodnocení edukačních činností samostatně vedených studentem během praxe (nejlépe ve formě deníku praxe).
    Souhrnné zhodnocení praxe: