Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Podmínky pro jatky

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9181
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
844 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
5. Jatky
Provozovatelé potravinářských podniků musí zajistit, aby stavba, uspořádání a vybavení jatek, ve kterých se poráží domácí kopytníci, vyhovovaly následujícím požadavkům.
5.1. Všeobecné podmínky pro potravinářské podniky
Prostory podniku musí mít:
• podlahy zhotovené z nepropustného materiálu, odolné proti vodě a hnilobě, snadno čistitelné a dezinfikovatelné. které jsou položeny tak, aby umožňovaly snadný odtok vod. Kanalizace musí být opatřena mřížkou a pachovým uzávěrem
• stěny hladké, odolné a nepropustné, které jsou opatřeny světlým, omyvatelným povrchem do výše nejméně 2 m. v prostorech porážky nejméně do výše 3 m a v chladírnách a mrazírnách nejméně do výše skladovaného čerstvého masa. Spojnice mezi stěnami a podlahou musí být zaoblené
• dveře z odolného, nekorodujícího materiálu, a pokud jsou ze dřeva, musí být opatřeny z obou stran hladkým a nepropustným nátěrem
• odpovídající větrání a dostatečný odvod par
• odpovídající přirozené nebo umělé osvětlení, které nezkresluje barvy
• čistý a snadno čistitelný strop
• co nejblíže pracovním místům dostatečný počet zařízení k mytí a dezinfekci nikou a k čištění nástrojů a pracovních pomůcek teplou vodou. Zařízení k mytí rukou musí mít přívod teplé a studené tekoucí vody, nebo předem smíchané vody o vhodné teplotě a musí být vybaveno prostředky k mytí. dezinfekci a hygienickému osušování rukou. Vodovodní baterie nesmí být ovladatelné rukou, předloktím ani paží - bezdotykové ovládání

Klíčová slova:

potravinářské podniky

jatky

domáce kopytníky

drůbeží jatky

porážení



Obsah:
  • 5. Jatky
    5.1. Všeobecné podmínky pro potravinářské podniky
    5. 2. Zvláštní podmínky pro jatky
    5. 3. Hygiena porážky domácích kopytníků
    5. 4. Zvláštní podmínky pro schválení drůbežích jatek
    5. 5. Hygiena porážení drůbeže