Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Seminární práce z Marketingového mixu - Nestlé Bifidus

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
3 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
11473
Poslední úprava
31.01.2018
Zobrazeno
1 128 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Úvod
Má práce se zabývá marketingovým mixem výrobkové řady Nestlé Bifidus. Impulsem k výběru tohoto typu výrobkové řady byla televizní reklama, kterou jsem zahlédla ve španělské televizi, a především fakt, že jsem spotřebitelkou tohoto produktu.
Cílem mé práce je zaměřit se na jednotlivé části marketingového mixu za účelem lepšího pochopení daného výrobku (výrobkové řady) na trhu. Pokusím se zjistit, jestli je daná cena vyhovující pro současné i potenciální zákazníky, zda firma Nestlé vhodně volí a plně využívá jednotlivých složek komunikačního mixu či distribučních kanálů.

2. Nestlé
V roce 1843 se Henri Nestlé, chemik původem z Frankfurtu nad Mohanem, usazuje ve švýcarském Vevey. Svými experimenty usiluje o vytvoření náhrady za mateřské mléko, která by umožnila hodnotnou výživu a často i záchranu života pro děti matek, které nemohou kojit. Prvním výrobkem nové kategorie se stala „Mléčná moučka Henriho Nestlé“. Lidé rychle rozpoznali hodnotu této novinky a vědec Henri Nestlé se dokázal stát prozíravým podnikatelem. Již v roce 1868 své jméno převedl do grafické podoby - Nestlé znamená v němčině “malé hnízdo”. Pod touto značkou během několika let svůj výrobek vyvážel nejen do mnoha evropských zemí, ale i do USA, Ruska a Indie. Produkce jeho podniku dosahovala neuvěřitelných 500 tisíc plechovek ročně. Dnes se Nestlé řadí na 1. místo v pořadí světových výrobců potravin (s výjimkou výrobců alkoholických nápojů). Nejvýznamnějšími trhy jsou Evropa a Amerika, které realizují přes 60% prodeje. Společnost zaměstnává 230 tisíc pracovníků a vyrábí ve více než 450 závodech v 84 zemích. 94% prodeje tvoří potraviny. Současná strategie výroby se zaměřuje na tyto oblasti výrobků:

Klíčová slova:

marketing

marketingový mix

Nestlé

výrobok

koncepce

totální výrobek



Obsah:
  • 1. Úvod 2
    2. Nestlé 3
    3. Výrobek 4
    3.1. Koncepce totálního výrobku 4
    3.1.1. Jádro výrobku 4
    3.1.2. Hmotný výrobek 4
    3.1.3. Výrobek v rozšířeném pojetí 5
    3.2. Výrobková politika 6
    3.3. Fed analýza 6
    3.4. Maslowova pyramida potřeb 6
    3.5. Cyklus tržní životnosti 7
    4. Komunikace 7
    4.1. Marketingový komunikační mix 8
    4.1.1. Reklama 8
    4.1.2. Podpora prodeje 8
    4.1.3. Public relations 9
    4.1.4. Osobní prodej 9
    5. Distribuce 9
    5.1. Distribuční kanál 9
    5.2. Formy distribuce 10
    5.2.1. Přímá - bezúrovňový distribuční kanál 10
    5.2.2. Nepřímá - jednoúrovňový distribuční kanál 10
    5.2.3. Nepřímá - dvouúrovňový distribuční kanál 10
    5.3. Distribuční strategie 10
    5.3.1. Intenzivní strategie 10
    5.3.2. Selektivní strategie 11
    6. Cena 11
    6.1. Funkce ceny 11
    6.2. Faktory ovlivňující tvorbu cen 11
    6.2.1. Interní faktory: 11
    6.2.2. Externí faktory 11
    6.3. Metody stanovení cen 11
    6.3.1. Nákladové metody 11
    6.3.2. Tržní metody 12
    6.3.3. Stanovení kondiční politiky 12
    6.4. Stanovení ceny výrobkového mixu 12
    6.4.1. Tvorba cen výrobkové řady 12
    6.4.2. Tvorba cen externalit 12
    7. Závěr 17
    8. Obsah 18