Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Seminární práce - Vedení týmu na Management

«»
Přípona
.docx
Typ
seminární práce
Stažené
5 x
Velikost
0,6 MB
Jazyk
český
ID projektu
10321
Poslední úprava
22.05.2017
Zobrazeno
1 401 x
Autor:
quadra
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Podíváme-li se na dnešní firmy a instituce z pohledu jejich poslání a naplňování cílů můžeme zjistit, jak je důležitý přístup a týmová spolupráce. Bohužel ne vždy jsou respektovány principy této spolupráce. Nejedná se o finance, strategie či technologie, ale především o týmovou práci, která je jednou z hlavních konkurenčních výhod. Výhody spočívají zejména v účinnosti a vzácnosti. Díky týmové práci si můžeme osvojit jednání, které je teoreticky docela jednoduché, avšak prakticky velice obtížné vnášet do každodenního života organizací.

Tým je jasně definovaný celek spolupracujících lidí s časově omezeným cílem, limitovanou velikostí, jasnými pravidly a rolemi a s charakteristickým procesem práce.

Mezi znaky dobrého týmu můžeme zařadit případy, kdy si členové týmu jasně uvědomují důvod existence dané skupiny a své místo v ní, jasná komunikace mezi členy týmu. Tým jako celek by měl vytvářet pozitivní postoj a přesvědčení, měl by mít stanovenou hierarchii, která je také akceptována všemi členy a zároveň neméně důležité je, aby manažeři povzbuzovali a motivovali svůj tým a snažili se odvracet negativní vlivy.

Klíčová slova:

ideální vedoucí

týmová práce

řízení týmové práce

měření výsledků

vedení týmu



Obsah:
  • Úvod 2
    Ideální vedoucí 3
    Týmová práce 3
    Efektivní metody řízení týmové práce 6
    Hodnocení a měření výsledků 9
    Závěr 10
    Seznam použité literatury 11