Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Dobrovolníci a metodika práce s nimi v organizacích

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
11162
Poslední úprava
27.11.2017
Zobrazeno
841 x
Autor:
pandoras.box
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Proč dobrovolnictví?!
Jako bývalý a snad i aktuální dobrovolník, který všema deseti podporuje a žije tímto, mohli bychom říct posláním, jsem si vybrala pro recenzi knížku o dobrovolnictví. Konkrétně o metodice a práce s dobrovolníky v organizacích.
Tato kniha o dobrovolnících a metodice práce s nimi v organizacích je podle mého názoru skvělá. Jsem velmi praktický člověk, který oceňuje tyto informace, tak jak jsou podány zde. Jsou velmi jasné, konkrétní, obohacené zkušenostmi, praktickými věcmi, postupy, nápady, myšlenkami… prostě vším, co si člověk může představit jako důležité pro práci s dobrovolníky. Snad se hodí tahle kniha také dobrovolníkům, kteří si ujasňují svoji práci a motivaci. Jistě poslouží i těm, kteří váhají, či pochybují o tom, proč vlastně dobrovolnictví vůbec funguje a jestli vůbec funguje.

„Pročítám informační brožuru sdružení HESTIA - Národního dobrovolnického centra: „Dobrovolnická činnost vám přinese pocit uspokojení a naplnění, změnu životního stylu, posun v hodnotách.“ Poněkud pateticky řečeno… ještě než leták založím do šuplíku, zachytím informaci o programu Dobrovolníci v nemocnicích. Ze stručné popisky není příliš jasné, o jakou činnost přesně jde. Dává však tušit jakýsi samozřejmý smysl. Rozhodnu se to vyzkoušet. Po několika týdnech dobrovolné zkušenosti si najednou uvědomím, že „pocit naplnění a posun v hodnotách“ je poměrně trefně vyjádřený výsledek.“ (z knihy str. 11-12)

Klíčová slova:

dobrovolnictví

práca v organizacích

recenze knihy

sociální pedagogika

zahraničí



Obsah:
  • 1. Proč dobrovolnictví?!
    2. O autorech
    3. O čem kniha pojednává
    4. Co chybí?
    5. Příloha
    6. Závěr