Vzorkování - analýza potravin
		
      
            
       
      
            
       «»
      
            
      
      «»
     
		
		
 
		
		
		
		Popis:
		Základní pojmy
Vzorek
• vybraná část celku, tj. materiálu nebo objektu, který má být analyzován
• má být reprezentativní, tj. vlastnostmi shodný s celkem
Vzorkování
• proces odebírání vzorku
• vytváření výběru
Vzorkování
Strategie vzorkování - základní rozvaha o způsobu odběru vzorku
Plán vzorkování - plánovaná metoda volby a odběru vzorku
Postup vzorkování - konkrétní provedení, které vychází z instrukcí vztahujících se k použití plánu vzorkování
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  vzorkování
		  		  odběr vzorku
		  		  stabilizace
		  		  odběr
		  		  zmenšování
		  		  protokol
		  		  specifikace
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Vzorkování
 Plán vzorkování
 Strategie odběru vzorku
 Základní způsoby odběru vzorků
 Velikost a nezbytný počet odebraných vzorků
 Slepé pokusy při odběru, přípravě a analýze vzorku
 Zmenšování vzorku
 Technika odběru vzorků
 Vzorkovací náčiní - zdroj chyb
 Uchování (stabilizace, konzervace) vzorku
 Uchování vzorku
 Dokumentace odběru vzorků
 Dokumentace o odběru a zpracování vzorků
 Odběr vzorků potravin
 Základní pojmy stanovené normami
 Další pojmy stanovené normami
 Specifikace postupu vzorkování v normách
 Obsah protokolu o vzorkování
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.