Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Vzorkování - analýza potravin

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
5544
Poslední úprava
20.04.2015
Zobrazeno
1 099 x
Autor:
petr.cerny
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Základní pojmy
Vzorek
• vybraná část celku, tj. materiálu nebo objektu, který má být analyzován
• má být reprezentativní, tj. vlastnostmi shodný s celkem

Vzorkování
• proces odebírání vzorku
• vytváření výběru

Vzorkování
Strategie vzorkování - základní rozvaha o způsobu odběru vzorku
Plán vzorkování - plánovaná metoda volby a odběru vzorku
Postup vzorkování - konkrétní provedení, které vychází z instrukcí vztahujících se k použití plánu vzorkování

Klíčová slova:

vzorkování

odběr vzorku

stabilizace

odběr

zmenšování

protokol

specifikace



Obsah:
  • Vzorkování
    Plán vzorkování
    Strategie odběru vzorku
    Základní způsoby odběru vzorků
    Velikost a nezbytný počet odebraných vzorků
    Slepé pokusy při odběru, přípravě a analýze vzorku
    Zmenšování vzorku
    Technika odběru vzorků
    Vzorkovací náčiní - zdroj chyb
    Uchování (stabilizace, konzervace) vzorku
    Uchování vzorku
    Dokumentace odběru vzorků
    Dokumentace o odběru a zpracování vzorků
    Odběr vzorků potravin
    Základní pojmy stanovené normami
    Další pojmy stanovené normami
    Specifikace postupu vzorkování v normách
    Obsah protokolu o vzorkování