Popis:
		ODDÍL 3 vyhlášky č. 76/2003 Sb.: CUKROVINKY
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
• cukrovinkami - potraviny jiné než čokolády a čokoládové bonbony, jejichž základní složku tvoří přírodní sladidla nebo sladidla 3) a další složky, jimiž mohou být i kakaové součásti nebo čokoláda, a které nesplňují požadavky na čokoládu nebo čokoládové bonbony podle § 19,
 
• 
karamelami - cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité míry žvýkavé, s různou příchutí,
 
• 
dražé - cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami, s nábalem zejména cukru,
 
• 
želé - cukrovinky s konzistencí gelu vzniklou přídavkem želírujících látek, zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,
 
• 
marcipánem - cukrovinky polotuhé konzistence, různých tvarů vyrobené z nejméně 1 dílu surové marcipánové hmoty (sestávající nejméně z 50 % loupaných mandlí a nejvýše 50 % cukru) a nejvýše 1 dílu cukrové moučky, popřípadě přibarvené, upravené na povrchu sypáním, zdobením či polevou,
• 
rahatem - škrobové želé různých tvarů obalených směsí práškového cukru a škrobu,
• 
tureckým medem - šlehaný cukrosirupový roztok s bílkem, popřípadě s přídavkem suchých skořápkových plodů,
 
• 
chalvou - šlehaná kandytová hmota s pěnotvornou látkou pastovité konzistence, popřípadě s přídavkem suchých skořápkových plodů a tuku,
• 
lékořicovými cukrovinkami - cukrovinky ze směsi cukru, glukózového sirupu a mouky, popřípadě dalších surovin, jejichž charakteristickou složku tvoří výtažek z lékořice,
 
• 
fondánovými cukrovinkami - cukrovinky polotuhé až tuhé konzistence z cukerné hmoty, popřípadě s přídavkem dalších látek s jemnou krystalickou strukturou,
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  varný poměr
		  		  ochucování
		  		  želé
		  		  karamel
		  		  gumovité cukrovinky
		  		  tvarování
		  		  výroba dražé
		  		  orientalní cukrovinky
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Legislativa
 Další ustanovení vyhlášky:
 Technologie cukrovinek
 VArný poměr
 Ochucování
 Želé
 Karamel
 Gumovité cukrovinky
 Tvarování
 VÝroba dražé
 Orientální cukrovinky
 Balení a skladování