Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Pochutiny, koření, aditiva

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9197
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
895 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Legislativa
• vyhláška 331/97 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb. pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

Hořčice
základní surovina - semena hořčice bílé (Sinapis alba) a hořčice černé (Sinapis nigra), další přísady - ocet, koření, víno
Výroba:
- čištění, loupání a drcení semen
- odlisování části tuku, rozemletí výlisků namouku)
- míchání hořčičné mouky, 5 % octa, koření - působením enzymů se vytvářejí charakteristické palčivé látky (izothiokyanáty)
- pomletí směsi kamenným mlýnem
- dozrávání (6 týdnů), pokles obsahu izothiokyanátů

Klíčová slova:

legislativa

hořčice

koření

aromatické látky

škrob

výroba

přeprava

skladování



Obsah:
  • Legislativa
    Hořčice
    Koření
    Aromatické látky
    Škrob
    Výroba
    Přeprava, skladování
    Legislativa