Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Látky vonné a chuťové - senzoricky významné látky

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
0,6 MB
Jazyk
český
ID projektu
5550
Poslední úprava
20.04.2015
Zobrazeno
1 464 x
Autor:
petr.cerny
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Látky vonné a chuťové - senzoricky významné látky

Charakteristické vlastnosti

Vonné látky
• nízkomolekulární látky Mr < 300
• málo rozpustné ve vodě
• většinou nepolární nebo středně polární
• těkavé (kapalné i tuhé) nebo plynné při lab. teplotě (důležité vlastnosti: teplota varu, tlak nasycených par)

Chuťové látky
• nízkomolekulární látky i látky o střední Mr
• polární i nepolární látky
• organické i anorganické sloučeniny
• kyseliny, zásady i látky bez acidobazických vlastností

Klíčová slova:

vonné látky

chuťové látky

analýza

kyselé látky

hořké látky

trpké látky



Obsah:
  • Látky vonné a chuťové - senzoricky významné látky
    Vonné a chuťové látky z hlediska původu
    Pojmy senzorické analýzy
    Směsi přírodních látek
    Oblasti využití analýzy vonných a chuťových látek
    Vybrané skupiny vonných látek
    Vonné látky (2)
    Vonné látky (3)
    Vonné látky (4)
    Vonné látky (5)
    Vonné látky (6)
    Vonné látky (7)
    Vonné látky (8)
    Vonné látky (9)
    Vonné látky (10)
    Vonné látky (11)
    Vonné látky (12)
    Vonné látky (13)
    Vonné látky (14)
    Chuťové látky
    Kyselé látky
    Hořké látky
    Hořké látky (2)
    Hořké látky (3)
    Trpké látky
    Analýza těkavých (vonných) látek
    Schéma multikomponentní analýzy těkavých látek
    Analýza vonných látek
    Další metody izolace a frakcionace (pro těkavé i netěkavé látky)
    Identifikace a kvantifikace těkavých látek metodou plynové chromatografie
    Využití GC v analýze vonných látek
    Stanovení jednotlivých látek a jejich skupin