Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení zeleniny

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
9206
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
839 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Čerstvá zelenina jsou jedlé části, zejména kořeny, bulvy, listy, nať, květenství, plody jednoletých nebo víceletých rostlin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu

Čerstvá zelenina - košťálová, kořenová, listová, lusková, plodová, cibulová, natě, klasy a výhonky

Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a v prováděcím právním předpisu (vyhláška č. 113/2005 S.) se čerstvá zelenina dále označí:
• názvem podskupiny
• třídou jakosti
• názvem odrůdy
• údajem o tom, že byla po sklizni ošetřena konzervačními nebo jinými chemickými látkami.

Požadavky na jakost
Čerstvá zelenina se zařazuje podle smyslových a fyzikálních požadavků do tříd jakosti, které jsou stanoveny předpisy ES o normách pro jednotlivé druhy ovoce nebo zeleniny nebo technickou normou

Skladování
Čerstvá zelenina se skladuje odděleně, v čistých, dobře větratelných prostorách, popřípadě v prostorách s řízenou atmosférou na dřevěných podlážkách

Klíčová slova:

čerstvá zelenina

zpracovaná zelenina

technologické operace

kusovitost suroviny

produkty

speciální výrobky



Obsah:
  • Čerstvá zelenina
    Zpracovaná zelenina
    1. Předběžné technologické operace
    2. Výroba produktů zachovávajících kusovitost suroviny
    3. Výroba rozmělněných produktů
    4. Výroba macerované zeleniny
    5. Speciální výrobky