Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení ovoce, základní vady

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
9205
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
940 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce jsou jedlé plody a semena stromů, keřů nebo bylin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu

Členění čerstvého ovoce

Čerstvé ovoce - jádrové, peckové, bobulové, skořápkové, plody tropů a subtropů

Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a v prováděcím právním předpisu (vyhláška č. 113/2005 Sb.) se čerstvé ovoce dále označí:
• názvem podskupiny
• třídou jakosti
• názvem odrůdy
• údajem o tom, že byla po sklizni ošetřena konzervačními nebo jinými chemickými látkami

Klíčová slova:

čerstvé ovoce

jakost

skladování

čištění

sklizeň

dělení

inspekce

zmrazené ovoce

kontaminace

chemické složení



Obsah:
  • Hygienické, technologické a senzorické hodnocení ovoce, základní vady
    Legislativa
    Čerstvé ovoce
    Členění čerstvého ovoce
    Označování
    Požadavky na jakost
    Skladování
    Zpracované ovoce
    Zpracování ovoce
    1. Předběžné technologické operace
    Sklizeň
    Skladování
    Čištění
    Třídění - inspekce
    Odstranění nepoživatelných částí
    Dělení
    2. Výrobky zachovávající kusovitost - konzervované tepelnou sterilací
    Sušené ovoce
    Zmrazované ovoce
    3. Výroba rozmělněných produktů
    Rozmělněné ovoce
    4. Výroba macerovaného ovoce
    5. Výroba čirých ovocných šťáv
    6. Výroba koncentrátů
    Kontaminace ovoce plísněmi
    Doporučení pro spotřebitele
    Rozdělení ovoce
    Chemické složení ovoce
    Fyziologické vlastnosti
    Negativa
    Konzum a skladování ovoce
    Pravidla