Hygienické, technologické a senzorické hodnocení ovoce, základní vady
		
		
		
		Popis:
		Čerstvé ovoce
Čerstvé ovoce jsou jedlé plody a semena stromů, keřů nebo bylin uváděné do oběhu bezprostředně po sklizni nebo po určité době skladování v syrovém stavu
Členění čerstvého ovoce
Čerstvé ovoce - jádrové, peckové, bobulové, skořápkové, plody tropů a subtropů
Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a v prováděcím právním předpisu (vyhláška č. 113/2005 Sb.) se čerstvé ovoce dále označí: 
• názvem podskupiny
• třídou jakosti
• názvem odrůdy
• údajem o tom, že byla po sklizni ošetřena konzervačními nebo jinými chemickými látkami
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  čerstvé ovoce
		  		  jakost
		  		  skladování
		  		  čištění
		  		  sklizeň
		  		  dělení
		  		  inspekce
		  		  zmrazené ovoce
		  		  kontaminace
		  		  chemické složení
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Hygienické, technologické a senzorické hodnocení ovoce, základní vady
 Legislativa
 Čerstvé ovoce
 Členění čerstvého ovoce
 Označování
 Požadavky na jakost
 Skladování
 Zpracované ovoce
 Zpracování ovoce
 1. Předběžné technologické operace
 Sklizeň
 Skladování
 Čištění
 Třídění - inspekce
 Odstranění nepoživatelných částí
 Dělení
 2. Výrobky zachovávající kusovitost - konzervované tepelnou sterilací
 Sušené ovoce
 Zmrazované ovoce
 3. Výroba rozmělněných produktů
 Rozmělněné ovoce
 4. Výroba macerovaného ovoce
 5. Výroba čirých ovocných šťáv
 6. Výroba koncentrátů
 Kontaminace ovoce plísněmi
 Doporučení pro spotřebitele
 Rozdělení ovoce
 Chemické složení ovoce
 Fyziologické vlastnosti
 Negativa
 Konzum a skladování ovoce
 Pravidla
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.