Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení koření

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
1 x
Velikost
1,0 MB
Jazyk
český
ID projektu
9204
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
797 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pro účely této vyhlášky se rozumí:

a) kořením části rostlin jako kořeny, oddenky, kůra, listy, nať, květy, plody, semena nebo jejich části, uvedené v příloze č. 2, v nezbytné míře technologicky zpracované a užívané k ovlivňování chutě a vůně potravin; u mletých koření se připouští přídavek protispékavých látek nejvýše do jednoho procenta hmotnosti,
b) směsí koření směs jednotlivých koření uvedených pod písmenem a), bez použití přídatných látek, u mletých a drcených směsí koření se připouští přídavek protispékavých látek nejvýše do jednoho procenta hmotnosti,
c) kořenícím přípravkem směs jednotlivých koření uvedených pod písmenem a), přídatných látek, zeleniny, soli nebo hub, případně dalších složek,
d) vlastními organickými příměsmi příměsi pocházející z vlastní rostliny koření, zejména zlomky stonků, lodyh, větviček, bobulí, plodů, listů a plody prázdné,
e) cizími organickými příměsmi části rostlin, plody a semena pocházející z jiné rostliny,
f) anorganickými příměsmi příměsi jiného než rostlinného původu, zejména hrudky hlíny, kaménky nebo písek.

Označování

1) Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštním předpise 1) se dále uvede název koření podle přílohy č. 2.
2) Koření, jako zejména badyán, vanilkové lusky, skořicové svitky, balené do průsvitných obalů se může označit pouze počtem kusů.
3) Přípustné záporné hmotnostní odchylky jsou uvedeny v příloze č. 1 tabulce 2.

Klíčová slova:

hodnocení koření

požadavky na jakost

koření

kořeny

oddenky

kůra

květy

listy

poupata

plody



Obsah:
  • Hygienické, technologické a senzorické hodnocení koření
    Požadavky na jakost
    Koření
    Kořeny a oddenky
    Kůra
    Listy a celé rostliny
    Květy, poupata a jiné části květů
    Plody a jejich součásti, zejména semena