Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení kávy

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
0,7 MB
Jazyk
český
ID projektu
9210
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 216 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Káva

Pro účely této vyhlášky se rozumí:

• zelenou kávou - sušená semena kávovníku rodu Coffea zbavená pergamenové slupky
• praženou kávou - výrobek získaný pražením zelené kávy
• praženou kávou bez kofeinu - výrobek získaný pražením zelené kávy, který obsahuje nejvýše 0,1 % kofeinu v sušině
• kávovým extraktem, instantní kávou, rozpustnou kávou, rozpustným kávovým extraktem - výrobek v jakékoliv koncentraci, získaný pražením kávy a následnou extrakcí s použitím vody jako extrakčního prostředí a s vyloučením všech postupů hydrolýzy zahrnujících přídavek kyseliny nebo zásady, obsahující rozpustné a aromatické složky kávy, které mohou obsahovat nerozpustné oleje pocházející z kávy, stopy jiných nerozpustných látek pocházejících z kávy nebo z vody, použité pro extrakci

Klíčová slova:

káva

označování

kávovník

produkce

zpracování

kofein

instantní káva

receptury

speciality

hodnocení kávy



Obsah:
  • Káva
    Členění na druhy, skupiny a podskupiny
    Označování
    Požadavky na jakost - smyslové
    Požadavky na jakost - fyzikální a chemické
    Požadavky na jakost
    Kávovník
    Coffea arabica
    Coffea robusta (canephora)
    Coffea liberica
    Kávovník - plod
    Produkce kávy ve světě
    Jakost
    Zpracování
    Spotřeba kávy
    Chemické složení kávy
    Kofein
    Kofein a fyziologický vliv - pozitiva
    Kofein a fyziologický vliv - negativa
    Užití kofeinu
    Obsah kofeinu v různých nápojích
    Theofylin, theobromin
    Stanovení kofeinu
    Káva bez kofeinu
    Instantní káva
    Příprava kávy
    Receptury
    Příprava kávy - variace z espressa
    Speciality
    Hodnocení kávy
    Doplnění k čajům
    Čaje - nečaje