Popis:
		Káva
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
• zelenou kávou - sušená semena kávovníku rodu Coffea zbavená pergamenové slupky
• 
praženou kávou - výrobek získaný pražením zelené kávy 
• 
praženou kávou bez kofeinu - výrobek získaný pražením zelené kávy, který obsahuje nejvýše 0,1 % kofeinu v sušině 
• 
kávovým extraktem, instantní kávou, rozpustnou kávou, rozpustným kávovým extraktem - výrobek v jakékoliv koncentraci, získaný pražením kávy a následnou extrakcí s použitím vody jako extrakčního prostředí a s vyloučením všech postupů hydrolýzy zahrnujících přídavek kyseliny nebo zásady, obsahující rozpustné a aromatické složky kávy, které mohou obsahovat nerozpustné oleje pocházející z kávy, stopy jiných nerozpustných látek pocházejících z kávy nebo z vody, použité pro extrakci
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  káva
		  		  označování
		  		  kávovník
		  		  produkce
		  		  zpracování
		  		  kofein
		  		  instantní káva
		  		  receptury
		  		  speciality
		  		  hodnocení kávy
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Káva
 Členění na druhy, skupiny a podskupiny
 Označování
 Požadavky na jakost - smyslové
 Požadavky na jakost - fyzikální a chemické
 Požadavky na jakost
 Kávovník
 Coffea arabica
 Coffea robusta (canephora)
 Coffea liberica
 Kávovník - plod
 Produkce kávy ve světě
 Jakost
 Zpracování
 Spotřeba kávy
 Chemické složení kávy
 Kofein
 Kofein a fyziologický vliv - pozitiva
 Kofein a fyziologický vliv - negativa
 Užití kofeinu
 Obsah kofeinu v různých nápojích
 Theofylin, theobromin
 Stanovení kofeinu
 Káva bez kofeinu
 Instantní káva
 Příprava kávy
 Receptury
 Příprava kávy - variace z espressa
 Speciality
 Hodnocení kávy
 Doplnění k čajům
 Čaje - nečaje