Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Hygienické, technologické a senzorické hodnocení kakaa a čokolády

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
2 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
9207
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 371 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem

Pro účely této vyhlášky se rozumí:
• kakaovými boby - fermentovaná a sušená semena kakaovníku (Theobroma cacao L.)
kakaovým tukem - tuk získaný z kakaových bobů nebo jejich částí nevyhovující požadavkům stanoveným pro kakaové máslo
kakaovým máslem - tuk získaný z kakaových bobů nebo jejich částí odpovídající požadavkům uvedeným v příloze č. 7 tabulce 3
kakaovým práškem (kakaem) - potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku, obsahující nejméně 20 % kakaového másla v sušině a nejvýše 9 % vody
směsí kakaa s cukrem - potravina získaná mechanickým smísením nebo instantizací kakaa s cukrem v určitém poměru
čokoládou v prášku - potravina vyrobená ze směsi kakaa a cukrů obsahující nejméně 32 % kakaa
čokoládou k přípravě nápoje, slazeným kakaem, slazeným kakaovým práškem - potraviny vyrobené ze směsi kakaa a cukrů obsahující nejméně 25 % kakaa

Klíčová slova:

kakao

prášek

čokoláda

jakost

výroba

kakaovník

kakaové boby

kakaové máslo

směs kakaa s cukrem



Obsah:
  • Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem
    Členění na druhy, skupiny a podskupiny
    Označování
    Požadavky na jakost-fyzikální a chemické požadavky na jakost
    Požadavky na jakost
    Čokoláda a čokoládové bonbony
    Čokoláda a čokoládové bonbony
    Členění na druhy, skupiny a podskupiny
    Označování
    Požadavky na jakost
    VÝroba čokolády a čokoládových cukrovinek
    Historie
    Základní suroviny
    Kakaovník
    Kakaové boby
    Schéma technologického postupu
    Chemické složení
    Náhražky kakaového másla
    Účinky na organizmus
    VAdy čokolády