Hygienické, technologické a senzorické hodnocení kakaa a čokolády
		
		
		
		Popis:
		Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
• kakaovými boby - fermentovaná a sušená semena kakaovníku (Theobroma cacao L.) 
• 
kakaovým tukem - tuk získaný z kakaových bobů nebo jejich částí nevyhovující požadavkům stanoveným pro kakaové máslo
• 
kakaovým máslem - tuk získaný z kakaových bobů nebo jejich částí odpovídající požadavkům uvedeným v příloze č. 7 tabulce 3 
• 
kakaovým práškem (kakaem) - potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku, obsahující nejméně 20 % kakaového másla v sušině a nejvýše 9 % vody
• 
směsí kakaa s cukrem - potravina získaná mechanickým smísením nebo instantizací kakaa s cukrem v určitém poměru 
• 
čokoládou v prášku - potravina vyrobená ze směsi kakaa a cukrů obsahující nejméně 32 % kakaa 
• 
čokoládou k přípravě nápoje, slazeným kakaem, slazeným kakaovým práškem - potraviny vyrobené ze směsi kakaa a cukrů obsahující nejméně 25 % kakaa 
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  kakao
		  		  prášek
		  		  čokoláda
		  		  jakost
		  		  výroba
		  		  kakaovník
		  		  kakaové boby
		  		  kakaové máslo
		  		  směs kakaa s cukrem
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem
 Členění na druhy, skupiny a podskupiny
 Označování
 Požadavky na jakost-fyzikální a chemické požadavky na jakost
 Požadavky na jakost
 Čokoláda a čokoládové bonbony
 Čokoláda a čokoládové bonbony
 Členění na druhy, skupiny a podskupiny
 Označování
 Požadavky na jakost
 VÝroba čokolády a čokoládových cukrovinek
 Historie
 Základní suroviny
 Kakaovník
 Kakaové boby
 Schéma technologického postupu
 Chemické složení
 Náhražky kakaového másla
 Účinky na organizmus
 VAdy čokolády
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.