Červená vína - odrůdy, výroba, degustace, klasifikace
		
      
            
       
      
            
       «»
      
            
      
      «»
     
		
		
 
		
		
		
		Popis:
		Červená vína
Vinařství
- součást zemědělství, tvorby krajiny a kultury
Vodní hladina udržuje stabilitu teploty ve vinohradu
( u nás Šóbes - Dyje)
Hlavní odrůdy modré révy vinné
• Cabernet sauvignon a franc (Bordeaux, Nový svět)
•
 Merlot - (Bordeaux)
•
 Pinot noir a meunier - (Burgundsko, Champagne)
•
 Grenache - (Chateauneuf-du-Pape, Rioja)
•
 Gamay - (Beujolais) 2005 - 56 mil. lahví
•
 Syrach - (Rhona- Hermitage)
•
 Zimfandel - (Kalifornie)
Nejoblíbenější vína v ČR
Bílá vína
- Muller Thurgau
- Veltlínské zelené
- Rulandské bílé
- Tramín
- Sauvignon
- Ryzlink vlašský
- Ryzlink rýnský
- Muškát moravský
- Neuburské
- Chardonnay
Červená vína
- Frankovka
- Svatovavřinecké
- Portugal
- Caberenet Sauvignon
- Rulandské mnodré
- André
- Merlot
- Zweigeltrebe
		
        
    
    Klíčová slova:
		
		  		  vinařství
		  		  degustace vín
		  		  kvašení
		  		  dolihovaná vína
		  		  klasifikace
		  		  dálný východ
		  		  jídlo
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Vinařství
 Hlavní odrůdy modré révy vinné
 Nejoblíbenější vína v ČR
 Výroba červeného vína
 Růžová vína - rosé
 Lisování po kvašení
 Kvašení vín
 Degustace vín
 Světová produkce vína
 Vinařské oblasti ČR
 Světové produkční oblasti vína
 Významné evropské vinařské země
 Dolihovaná vína
 Vína „nového světa“
 Zrání červených vín barique v klimatizovaných skladech (USA)
 Argentina
 Jižní Afrika
 Vína Dálného východu
 Klasifikace a značení vína
 Francouzská klasifikace vín
 Italská klasifikace vín
 Španělská klasifikace vín
 Klasifikace tichých vín v ČR
 Vína a jídlo
 
 
 
 
 
  O souborech cookie na této stránce
  Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.