Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Červená vína - odrůdy, výroba, degustace, klasifikace

«»
Přípona
.pdf
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
11,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
9158
Poslední úprava
05.12.2016
Zobrazeno
1 329 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Červená vína

Vinařství
- součást zemědělství, tvorby krajiny a kultury

Vodní hladina udržuje stabilitu teploty ve vinohradu
( u nás Šóbes - Dyje)

Hlavní odrůdy modré révy vinné
• Cabernet sauvignon a franc (Bordeaux, Nový svět)
• Merlot - (Bordeaux)
• Pinot noir a meunier - (Burgundsko, Champagne)
• Grenache - (Chateauneuf-du-Pape, Rioja)
• Gamay - (Beujolais) 2005 - 56 mil. lahví
• Syrach - (Rhona- Hermitage)
• Zimfandel - (Kalifornie)

Nejoblíbenější vína v ČR

Bílá vína
- Muller Thurgau
- Veltlínské zelené
- Rulandské bílé
- Tramín
- Sauvignon
- Ryzlink vlašský
- Ryzlink rýnský
- Muškát moravský
- Neuburské
- Chardonnay

Červená vína
- Frankovka
- Svatovavřinecké
- Portugal
- Caberenet Sauvignon
- Rulandské mnodré
- André
- Merlot
- Zweigeltrebe

Klíčová slova:

vinařství

degustace vín

kvašení

dolihovaná vína

klasifikace

dálný východ

jídlo



Obsah:
  • Vinařství
    Hlavní odrůdy modré révy vinné
    Nejoblíbenější vína v ČR
    Výroba červeného vína
    Růžová vína - rosé
    Lisování po kvašení
    Kvašení vín
    Degustace vín
    Světová produkce vína
    Vinařské oblasti ČR
    Světové produkční oblasti vína
    Významné evropské vinařské země
    Dolihovaná vína
    Vína „nového světa“
    Zrání červených vín barique v klimatizovaných skladech (USA)
    Argentina
    Jižní Afrika
    Vína Dálného východu
    Klasifikace a značení vína
    Francouzská klasifikace vín
    Italská klasifikace vín
    Španělská klasifikace vín
    Klasifikace tichých vín v ČR
    Vína a jídlo