Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Varianty zkouškových testů ve formě taháku

«»
Přípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
11025
Poslední úprava
07.11.2017
Zobrazeno
747 x
Autor:
pandoras.box
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Definice finančního trhu = systém nástrojů a vztahů mezi nimi, jejichž prostřednictvím dochází k soustřeďování a přelévání volných finančních prostředků na základě S a D. Funkce: soustřeďování volných zdrojů a následná alokace do vhodnějších odvětví, flexibilní přelévání kapitálu mezi odvětvími, s cílem správného vývoje ekonomiky. Předpokladem jsou dobrovolné přesuny fin. Prostředků.
2. Co je kontokorentní účet (úvěr)=dohoda, že se vzájemné pohledávky klienta a banky nebudou vyúčtovávat jednotlivě. Banka provádí vyúčtování kontokorentu, účtuje mu k tíži nebo ve prospěch úroky. Většinou požádá o kontokorentní úvěr klient, který má již u banky otevřený BÚ a potřebuje překlenout krátkodobou platební neschopnost.-prozkoumání bonity klienta a poskytnutí rámce půjčky.
3. Jaké znáte analýzy u akcií - 1. Fundamentální= hospodářské a politické faktory, které působí na utváření akciového kurzu (globální, odvětvová, analýza jednotlivých společností) 2. Technická= založena na publikovaných datech, zpravidla prováděna pro jednotlivé akce za účelem prognózy jejich kurzů. Z širšího pohledu » progónozování vývoje akciových trhů, pro které využívá akciové indexy 3. Psychologická= Předpoklad: akciový kurz je ovlivněn psychologií investičního publika, která působí na všechny účastníky trhu. Investoři jsou pod silným tlakem masové psychologie, zejména z krátkodobého hlediska. 4. teorie efektivních trhů= Předpokládá, že akciové kurzy jsou ovlivněny kurzotvornými informacemi (zisk, rizika..), které, je-li trh efektivní, jsou rychle absorbovány
4. Co jsou hypoteční zástavní listy = zvláštní druh dluhopisu; Vydává pouze banka, která vlastní oprávnění poskytovat hypoteční úvěry. V ČR zpravidla vydávány na 5 let s pevnou sazbou. - Řádné krytí - jejich emise je plně kryta pohledávkami z hypotečních úvěrů. Náhradní krytí - jejich emise je kryta pouze do 10% celkového objemu PRO INVESTORA: malé riziko-dvojnásobné krytí(emitent=hypoteční banka a pohledávkou z hypotečních úvěrů);Obchoduje se s nimi z pravidla na sekundárních trzích-zajištěna jejich likvidita, myvají ale nižší úrokový výnos. Hypotéka - zástavní právo na nemovitost, kterým lze nemovitost zatížit v případě, že je někdo ochoten vlastníku této nemovitosti zapůjčit peníze. Existence hypotéky se zapisuje do pozemkových knih.
5. S čím se dá obchodovat na kapitálovém trhu = často nazýván - trh cenných papírů - s časovým horizontem od jednoho roku výše = investiční CP (dluhopisy, akcie, hypoteční zástavní listy, podílové listy), s dlouhodobými úvěry

Klíčová slova:

finanční trhy

mandatorní výdaje

peněžní standardy

kupní sila peněz

devizové obchody

peníze

platební karty



Obsah:
  • Varianta 1
    Varianta 2
    Varianta 3
    4. Varianta
    5. Varianta
    6. Varianta
    7. Varianta
    8. Varianta
    9. Varianta
    Varianta 10
    Varianta 11
    Varianta 12
    Varianta 13
    14. Varianta