Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Možnosti rekvalifikace, pracovní integrace u osob se zdravotním postižením, úloha ÚP.

«»
Přípona
.docx
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
11834
Poslední úprava
03.04.2018
Zobrazeno
663 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením je zakotvena v zákoně č. 435/2004 Sb., zákon o zaměstnanosti, část III. zaměstnávání osob s postižením. Dle § 67 tohoto zákon se fyzickým osobám se zdravotním postižením se poskytuje zvýšená ochrana na trhu práce.

Krajská pobočka ÚP je povinna dle §68 vést evidenci OZP, kterým poskytuje služby dle zákona o zaměstnanosti. V evidenci jsou zaznamenány osobní údaje OZP, možnosti a limity jejího pracovního uplatnění, dále údaje o poskytnutí pracovní rehabilitace. Údaje slouží výhradně pro účely začlenění a setrvání na pracovním trhu.

Pracovní rehabilitace OZP udává §16 zákon o zaměstnanosti. OZP má právo na pracovní rehabilitaci, kterou zabezpečuje krajská pobočka ÚP místně příslušná dle pobytu OZP a hradí náklady s ní spojené. Účelem pracovní rehabilitace je získání a udržení vhodného zaměstnání OZP a je prováděná na základě žádosti OZP o její poskytnutí. Na počátku spolupráce je vytvořen pro OZP individuální plán pracovní rehabilitace s ohledem na její zdravotní způsobilost a schopnost vykonávat soustavné zaměstnání.

Klíčová slova:

rehabilitace

rekvalifikace

pracovní integrace

zdravotní postižení

praktická příprava



Zdroje:
  • Rekvalifikace [online]
  • Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnávání [online]