Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Management rizik v ošetřovatelství - Image sestry

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
10090
Poslední úprava
10.04.2017
Zobrazeno
961 x
Autor:
kungs
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Význam slova image chápeme jako celkovou představu o osobě, o jejím zevnějšku, o jejím chování, vystupování.. Jedná se o dojem, který sestra dělá na své okolí, především se jedná o dojem, který vytváří v souvislosti se svou profesí a postavením, které s ní vzniká. Jde jednak o dojem, který vytváří v pracovním kolektivu, ale zároveň se jedná i o dojem, který dělá na pacienty.

V práci zdravotní sestry hovoříme o externí image, což znamená, že veřejnost sama si všímá sestry při práci, jejího vystupování, pohybu po zdravotnickém zařízení, komunikace. Sestry se tak stávají součásti image každého zdravotnického zařízení. Image sestry se liší v čase i místě. V souvislosti s image nesmíme opomenout ani image interní, což představuje sebehodnocení, přemýšlení o sobě samé. Tato složka image bývá častěji opomíjena, než image externí. Image není pouze to, jak nás vnímá okolí, ale i to, jak se vnímáme my. Image sestry můžeme vnímat dvěma způsoby a to jako sestru humanitářku, obětavou, empatickou a soucitnou, nebo jako sestru profesionálku, vzdělanou, využívající veškeré technologické pokroky.

Klíčová slova:

management

riziko

ošetřovatelství

zdravotní sestra

externí image



Zdroje:
  • STUPAVSKÁ, Tereza. Profesní image sester z pohledu sester a veřejnosti. Praha, 2006. Diplomová práce. Univerzita Karlova v Praze.
  • Zdravotnictví a medicína. Profesní image sester [online]